|
|
#1 |
|
|
AutoCAD yazı ölçüsü
herkese selamlar.benim sorunum autocad'te yazılan yazının istenilen ölçüye getirlmesi %5'lil autocad bilgimle yapamıyorum bir türlü.şimdiden teşekkür edrim..
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bunun benim bildiğim iki yolu var.Birincisi ve doğru olanı text kutucugunda yazıyı seçtikten sonra aynı word veya exelde oldugu gibi text high yani text yüksekliğini değiştirmekir.İkinci yol ise scale (kısa yolu klavyede sc ) komutuyla yazıyı küçültüp büyütmek.Yazıyı seç-sc enter yap-yazının herhangi bi noktasını tut-büyültmek istediğin veya küçültmek istediğin oranı gir Örn:0.8-enter yap-yazı 4/5 oranına düşmüş olur.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
selam mimozdemir' e katılıyorum o şekilde yapabilirsin ben bir de properties'i (props enter ) kullanıyorum, açıldıktan sonra yazıyı seçince text özellikleri çıkıyor karşına orda height yazan yere ölçü vererek ayarlayabilirsin
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
slm
slm arkdaslar ne olursunuz bana yardım edın 2007 de 14 dekı gıbı ctrl+c ctrl+v yaptımmı katlak olarak gelıyore ctrl+c yaptıgın cısım ne olur nasıl yapıldıgını bılen varsa yardım etsın.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben de autocad'de yeniyim ama ben ctrl+c ve ctrl+v'yi kullanıyorum sorun yok. Siz sorunuzu daha ayrıntılı olarak dile getirirseniz belki yardım edebilecekler olabilir.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|