|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
ben multiline text te yazı yazmaya başlamadan önce yazı tipini txt olarak ayarlamama rağmen yazmaya başladığımda yazı tipi tahoma ya dönüşüyor. sürekli txt formatında yazmak için yapmam gereken ayarları söyleyenlere teşekkürler...
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
Önce üst menüden Format'ın altındaki Text Style ayarlarını yapman gerekli.
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
SAYIN TURIST CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER AMA İŞE YARAMIYOR.
*TEXT STYLE DE Font Name DE txt.shx SEÇİL OLMASINA RAĞMEN YİNE DE YAZMAYA BAŞLADIĞIMDA TAHOMA STİLİNE DÖNÜŞÜYOR. LÜTFEN YARDIM... ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
Şöyle anlatayım:
Önce Format'ın altındaki Text Style bölümünü aç. İstersen, tek bir yazı tipi kullanacaksan, Style Name'de Standart seçiliyken alt taraftaki Font Name'i istediğin font ismine getir. Eğer birden çok tip kullanacaksan Style Name'in yanında New yazan yere tıklayarak yeni stiller oluşturabilirsin. Diyelim ki Standart ile yazacaksın ve Tahoma ile yazmak istiyorsun. Style Name'de Standart seçiliyken Font Name'de Tahoma'yı seç. Yaptığın değişiklikleri kaydetmesi için sağ üst köşedeki Apply'a tıklayarak çık. Daha sonra mtext yazacağın yeri belirt, yazını yazacağın kutu çıktığında üst menüsünden (character / properties / line spacing / find/replace) Properties'e tıkla. Style olarak Standart'ı seç. Eğer orada başka bir stil seçiliyse senin Character altında gördüğün yazı tipini değiştirmen hiçbir işe yaramaz!!! Önemli olan stili değiştirmendir. Umarım bu anlatım işine yarar. Kolay gelsin |
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
çok teşekkür ederim. üzgünüm ama verdiğin öneriler hiç işe yaramıyor. bilhassa verdiğin örnek olan tahoma benim başımın belası. biz iş yerinde genellikle text'i (txt) formatında yazıyoruz. çıktılarda en uygun o duruyor. biz de yazı yazmaya başlamadan txt'yi seçiyoruz ki otomatik olara mtext'i açtğımızda o çıkıyor. bir harfe bastığımız gibi tahoma'ya dönüşüyor ve yazıyı yazdığımızda sörç edip stili txt olarak seçiyoruz. tahoma stili print'te çok koyu olduğu için tercih etmiyoruz.
ilginize çok teşekkürler......(turist'e) umarım çözümünü bulabiliriz.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Selam
sistemde AutoCAD yüklenince Windows'un fonts dizinine proxy.ttf isimli font dosyaları yüklenir. O dosyaları bozmadığınıza yerini değiştirmediğinize emin misiniz. artık shx değil de ttf kullanılıyor da. aklıma şimdilik sadece bu geldi. iyi çalışmalar
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forum Üyesi
|
aynı sorun
Alıntı:
merhaba yeniden gruba katılmaya çalışıyorum. bu tahoma font sorunu bende de devam ediyor ve çaözemedim. ilginç bir şekilde bazı fontları şeçip standart hale getirdiğim halde yazmaya başlayınca tahoma ya dönüyor. sanırım başka bir problem sözkonusu. bu da regional setings lerden kaynaklana bir sorun yaratıyor ama emin değilim. acaba diğer arkadaşlar çözebildimi? herkese selamlar. serdar |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
aynı sorun
evet aynı sorun bende de var, yani multiline text editor ile yazıyı edit etmeye calıştığımda tanımlı fontun dışında başka bir font ile yazıyı yazıyor. bende diğer arkadaşlar gibi aynı sorunu yaşamaktayım. bu forumu oldukca başarılı buluyorum.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
bence direk tahoma.ttf dosyasını silin ve txt.shx dosyasının adını thoma.ttf olarak değiştirin. veya tahoma.ttf yi sildikten sonra font substiute bölümünde tahom.ttf yi txt.shx ile değiştirin. ama ilaveten söyliyeyim bende böyle bir sorun olmadı
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
aynı sorun
arkadaşlar buna bir çözüm bulunamadımı |