|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Block Ölçeğinin Bozulması
Merhaba
Bazı sayfalara çağırdığım blocklar yada tool palettes le çağırdığım objeler 1/1 ölçeğinde değilde çok alakasız örneğin 1/12 - 1/28 gibi ilginç ölçeklerle geliyor sayfaya, ama her sayfada olmuyor bu, bazı sayfalarda oluyor. Nedenini bilen böyle bir sorunla daha önce karşılaşan var mı? 2004 kullanıyorum... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir çizimin ölçek birimi mm iken diğeri inch olduğunda böyle bir durum olabilir
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
birkaç gündür benimde problemim aynı. Aynı birimlerle aynı şekilde çizdiğim iki dosyadan birini diğerinin içine insert etmek istediğimde alakasız bir ölçekte geliyor. Santimetre olarak tanımlı her iki dosya için de çizimler. Bir ayar değişikliği sözkonusu sanırım ama anlayamadım ne oldu. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
2.54 veya 1/2.54 kat büyütmeyi / küçültmeyi deneyin.
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Denedim. 25,4 kat daha büyük olarak geliyor. Galiba block unit i yeniden düzenlemem gerekiyor çünkü inch olarak görünüyor. Bunu nasıl yapacağım acaba? Bu dosyayı oluştururken standart acad.dwg olarak yeni bir dosya açıp içinde çizim yapmıştım. Block unit i düzenlemek sorunu çözecek sanırım. teşekkürler melody problemin kaynağını farketmemi sağladın.
En son magenta tarafından düzenlendi : 05-06-2007 09:56. Nedeni: ek |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Belki de blokların hazırlandığı zamanki ölçü birimi inch'tir, ve blokları aldığınız dosyadaki bloklar scale edilmiştir. Zaten eğer 2.54 sayısını bulabildiyseniz gerisi kolay. Bloğu kendi ölçeğinize uygun hale getirin, patlatın ve aynı isimle (ya da kendi seçtiğiniz bir isimle) tekrar blok yapın.
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
sorun çözüldü
Evet sorunu çözdüm.
INSUNITS Bu komutla dosyanın units ayarını yapmak gerekiyor. Birinden farklı ayarlara sahip dosyaları birbiri içine çağırınca bu sorun oluşuyor. Ayar farkı olduğunu block penceresinde block unit bölümünü inceleyerek görebiliyorsunuz. Bu durumda yapmanız gereken çağırmak istediğiniz dosyayı açıp unit i yeniden ayarlayıp kaydetmek ve sonra çağırmak. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
O zamanlar dediğim gibi bildiğim ölçekte scale ediyordum düzeliyordu. Ben de size INSUNITS komutu için teşekkür ederim.
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|