|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
dwg Formatını pdf Olarak Kaydetmek İstiyorum Yardım Lütfen
AutoCad de çizdiğim bir projeyi, çizgiler bozulmadan, nasıl pdf veya jpg yapabilirim.
Yardım ederseniz sevinirim |
|
|
|
|
#2 |
|
|
merhaba,
bunun bir kaç yolu var aslında ama ben yazıcı (plot) bölümünden yapıyorum. file menüsünden plot seçeneğini açıp, açılan pencerede printer/plotter parametresinden jpeg seçip ok dediğin zaman resim olarak kaydedebilirsin. kolay gelsin... |
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
selam ,
Ben de export komutunu kullanarak wmf dosyası oluşturuyorum , daha sonra bunu photoshop da jpeg yapabilirsin . Bir de pdf programın yüklüyse plot-model dan printer /plotter name de pdf programını seçip pdf dosyası oluşturabilirsin. |
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Yardımlarınız için teşekkür ederim. İşime yaradı
Birde daha fazla araştırma yaptım "zon image" diye bir program var bu programlada autocad de çıktı alıyormuş gibi jpeg formatında veya diğer resim formatlarında kayıt yapılabiliyor.Denedim ve oda işe yaradı. Tekrar teşekkür ediyorum... |
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba
Adobe Acrobat Professional programı var. Satın almanız gerekiyor tabii. Onu yükleyince, printerlar kısmında otomatik olarak çıkıyor. Seçip pdf olarak basabilirsiniz. Ücretsiz bir de Pdf factory diye bir program var. Google'dan aratırsanız çıkar sanırım, ama çıktılarınızın kenarına programla ilgili linkler de basıyor. Onları sonradan Photoshop'ta silmeniz gerekebilir. Ben genelde pdf olarak basıp sonradan Adobe'de açıp jpeg yaparım. İyi çalışmalar |
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Sorunuzun cevabı forumda önceden verilmişti. Sormadan önce forumu arayınız lütfen.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
eps yapar gibi plot managerdan add plot wizard ı seç
ardından pdf formatını seç ve plot to file ı seçmen gerek bu işlerin sonunda pdf cıktısı alabilirsin.... |
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
bende ednin dostuma katılıyorum plot seceneğini pdf olarak aarlar plot to file da secersek dwg mizi pdf olarak kaydederiz
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
zaten hazzır olarak her windows xp kopyasının içinde bir anyumi pdf converter var plot ayarlarında yazıcı larak onu şeçtiğimizde bize bir pdf dosyası kaydediyor.. fakat neden pdf yi tekrar jpeg e dönüştürmye çalışıyoruz.. bunu yaptığımız vakit mutlaka gözle görünür veya görünmez çizim bozuluacaktır.. bence photoshop aktarmaktansa pdf yi vektörel bir programda benim tercihim illustrator- renklendirmek veya başka ne istiyorsak onu yapmak daha mantıklı böyle dwgnin içinde ki layer hiyearşisini de kullanıyo olabiliriz ve tabiki vektörlerin bize verdiği imkanı
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
hiç uğraşmayayım diyorsan Any Dwg To Pdf Converter 2005 böyle de bir program mevcut google den arattığın takdirde ulaşabilirsiniz.
NOT: ben kullanmadım bir ara gözüme takıldı ben de download etmiştim indirdikden sonraki sorularınızda yardımcı olamam sanıyorum . |
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Konu kapatılmıştır, detaylar için bakınız: http://forum.arkitera.com/yazilimlar/15382-pdf.html
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|