|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Daha önce foruma yazılanları tek tek okudum sayılır. Elimdeki çizim dosyası mimariden gelen bir dosya ve ben as-built değişikliklerini peyzajıyla birlikte dosyaya işledim. Eski layerlara kalem kalınlığı atanmış ancak kalem kalınlığı dosyası oluşturulmadan.Eğer ben sonradan yapılan değişiklikleri (kırmızıları) tek bir layer altında toplamak zorunda olsaydım kalem kalınlığı için ne yapmamı önerirdiniz? kalem kalınlığı dosyası hazırlayacaksam bu *.ctb mi yoksa *.stb mi olması gerekiyor? Kafam karıştı biraz..Sadece forumda okuduklarımdan ve help menüsünden çıkarabildiklerimden yola çıkarak bu mesajı yazabildim.*.stb olacaksa nasıl yapmam lazım kısaca anlatabilir mi biri?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
ctb'leri model'de, stb'leri layout'ta kullanıyoruz.
kalem kalınlıklarının layer'larının yanlarına yazılması ctb kullanılmadığı anlamına gelmez. büyük ihtimalle kullanılan ctb'de kendi kalınlıkları ile basılması istenmiştir: "use object's linewieght" dilerseniz yeni bir ctb oluşturup kırmızı dışındakilere 0.09mm, kırmızıya ise 0.30mm kalem kalınlığı verebilirsiniz. oluşturduğunuz layer dışında kırmızı renk olmamasına dikkat ederseniz sadece sizin kullandığınız layer kalın çıkacak, mevcut çizim ince çıkacaktır. iyi çalışmalar. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|