|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
herkese selam.
bazı autocad dosyalarında verilen ölçülerin patlak yani explode edilmiş olduğunu fark ettim. Bu bir sistem değişkeni ilemi yapılıyor birtürlü bulamadım.konu hakkında bilgisi olan varsa çok sevinirim. teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
Selam,
Bildiğim kadarıyla bu konuda bir sistem değişkeni yok. Senin rasladığın patlak ölçüler büyük ihtimalle autocad'i kullanmasını bilmeyenler tarafından yapılmıştır. Bunun da 2 yolu var: Önceden verilmiş olan ölçüyü bilmeden patlatmak veya "ölçü verme" komutunu bilmedikleri için ölçüyü yazı ve çizgilerle oluşturmak... maalesef.... |
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
öyle değil
ilginize teşekkür.
Ama düşündüğünüz gibi değil. ben bu soruna takılıp kaldığım icin değil bilmek istediğim için. birisinin çizdiği autocad dosyasına bakıyordum ve verdiğim ölçülerin patlak olduğunu gördüm. ne ben explode ediyordum nede çizgilerle oluşturuyordum ama ölçüler patlak işte. insanın aklına acaba lisp mi diye bir soru geliyor ama bilmemki nedir. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
Tekrar selam,
Sanırım sorunun cevabını buldum... DIMASO komutu Herhalde senin dosyanda "off" durumunda, "on" yaparsan herşey düzelir İşte bu da Autocad'in help bölümündeki açıklaması: DIMASO Controls the associativity of dimension objects. Off Creates no association between the various elements of the dimension. The lines, arcs, arrowheads, and text of a dimension are drawn as separate objects. On Creates an association between the elements of the dimension. The elements are formed into a single object. If the definition point on the object moves, the dimension value is updated. |
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkür
dostum sağol.
daha öncede başıma gelmişti de sistem değişkeni ile ayarlanabildiğinden emin olamamıştım.Teşekkür ederim. kendine iyi bak. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|