|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Extrude da spline sorunu..
Extrude komutu içerisinde path seçerken diyorum, spline ları path olarak kabul etmiyor R14 ve 2000 dahil.. Üstten bakınca daire gibi görünen paht ler (helezon) sorun diil ama karışık spline ları path olarak kabul ettirmenin bi yolu var mı? ya da bunu başka yollarla yaptıran bir script ya da Lisp bilen var mı?.
teşekkür.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Autocad de spline nesnesi eğer 3 boyutlu çizim yapıcaksan ewn uzak duracağın nesnedir. Ben açıkçası o nesneyi unuttum. En iyi yöntem bu emin olun.
![]()
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Haklısın, ben de unuttum zaten, ama ara sıra lazım oluyor, mesela spiral merdivenlerin trabzanlarını regüler olarak çizmek gerekirse, o path i yakalamak çok zor (ben silindir kesip patlatıyorum mesla), her merdiven için ayrı bir uğraş gerekli, baya da bi uzun sürüyor..Ama spline path olabilseydi tek komutla çözebilirdik..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
efenim yaptığımız şey şu idi.
3d polyline yapılır. Sonra önce noktalar tanımlanır. Nokta filttrelem ile daha kolay olur bu. (Nokta girilirken .xy dersiniz sizin verdiğiniz yerin x ve y koordinatlarını alır size z değerini sorar) Sonra bu polyline'ı pedit komutu içinden smotth hale getirirsiniz olur. Bilen arkadaşlar varsa kusura bakmasınlar tekrar diye ama bilmeyenler için iyi olur kanaaatindeydim.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|