|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
ölçü değiştirme sorunu
projemde 250 cm olan ölçümü 280 cm olarak değiştirmek istiyorum. Bu ölçüden çok olduğu için tek tek "ed" komutu ile düzeltiyorum.find komutu ile find text string bölümüne eski ölçü birimini yani 250 alttaki replace with bölümüne de 280 yazıyorum ama bir türlü bu 250 olan ölçüleri 280 yapmıyor.Dosya üzerinden ölçüyü kopyala yapıştırda yapsam olmuyor.Yanlış yada eksik yaptığım şeyler var herhalde.Bu ölçüleri toplu şekilde nasıl değiştirebilirim.Cevap veren arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Quickselekt ten ölçülendirmeyi seç ve properties kısmında text override yi seç oraya 250 yaz bütün 250 olanlar seçilir sonrada propertiese gir ve oradaki text override yi 280 yap...
İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba
Baska bir yol:
Ölcüyü explode edersen texte dönüsür. Sonra üzerine tiklayip editi secersen 250 yerine 280 yazarsin. Ama bu gercek uzunlugu vermez tabi. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Ölçüleri explode etmeyi hiç tavsiye etmem çok zor oluyor toparlamak bir sürü çizgi oluyor tek bir nesne olacağı yerde...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
bunun için bir lisp yazılmalı
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
orhunkeskinbıçak yakında erase komutunu kulanmayı bilmeyenlere bile bunun için bir lisp yazıp vermeye kalkmayasınız sakın cad bu iş için bir komut içeriyorsa neden kullanmayıp hemen bir lisp yazayım yada bir lisp yazdım diyorsunuz anlamıyorum...
Var olan komutları kullanmayı denesen... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ölçü verilirken 250 yazarak değil ama <> şeklinde otomatik olarak ölçü verildiği için bence önerdiğin yöntem işe yaramaz. Bunu yapacak komut olduğunu sanmıyorum. Orhun Keskinbıçak bence haklı.
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
çok önceleri download bölümüne koymuştum "emret.lsp" onun içinden bir bölüm sunuyorum eraseyi kullanamayanlar için
;erase için sil yaz (defun c:sil () (princ "\nObjeleri Seçiniz") (if (/= (setq set1 (ssget)) nil) (progn (command "_erase" set1 "" nil) (princ "\nI'll be back!") ) (princ "\Bi B.k seçmelisin!") )(princ)) ;;;istediğin lisp olsun sizin açıklamanızda text override bölümü daha önceden değiştirilmiş ölçü yazıları için gecerli eğer ölçü yazısı hiç değişmediyse override işe yaramıyor measurement ile quick select yapılabiliyor (bende ilk baktığımda melody gibi düşünmüştüm) ben bu "measurement" seçeneğini yeni farkettim yoksa lisp demezdim elbette komut varken lispe gerek olmaz ama bazen komut varken bile lisp ile en az 3-4 kat hızli çizim yapılabiliyor deneyin görün..
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Bazen lispler çok hızlılaştırıyor. Örneğin rotate komutu var.
Slecet object diyor. Seçiyorsunuz hala soruyor. Daha seçmeyeceğim demeniz için enter demeniz lazım. tekrotate diye bir komut olsa selcet objecti ellei defa sormadan hızlanabilirsiniz. Yani Rotate komutu var ama modifiye edilmi hali lisp ile halledilebilir. AutoDesk'in Lisp'e Vlisp'e bu kadar önem vermesinin sebepleri var. Herşeyin lispi olmaz ama özel durumlarda çok gerekli olabilir.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
text ini değiştirmek istediğiniz ölçü çizgisini seçin properties (Ctrl+1) 'ı açın text bölümünde measurement kısmında ölçünüzün gerçek değeri yazar hemen altındaki textoverride kısmı boştur oraya tıklayıp ölçü çizginizin görülmesi istediğiniz boyutunu yazarsanız, ekrana tıkladığınızda artık ölçü çizginiz istediğiniz boyut yazılı hale gelir.Bu sadece o ölçü için yapılan bir değişikliktir.Umarım işe yarar.ya da açıklayıcı yazabilmişimdir.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|