|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
viewportların arkalarına tiff ler yerleştirmek istiyorum
Merhaba arkadaşlar,
benim sorunum şu; modelde çalıştığım bir çizimi layoutlara böldüm ve viewportlarımı ayarladım bu viewportların arkalarına tiff ler yerleştirmek istiyorum aklınıza model de koy gibi bir çözüm geleceğincen eminim ama benim modelde bunu yapmam imkansız zira tiff in sınırları wievportların sınırlarından geniş ve viewportlar birbirlerine komşu umarım anlatabilmişimdir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Model'de tiff leri koyup, sonra Send To Back ile geriye atsan?? Yapmak istediğini doğru anlayıp anlamadığımdan emin değilim, umarım bu yöntem işine yarar.
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
saol melody
aşşağıdaki yazıyı sorumdan kopyalıyorum... aklınıza model de koy gibi bir çözüm geleceğincen eminim ama benim modelde bunu yapmam imkansız zira tiff in sınırları wievportların sınırlarından geniş ve viewportlar birbirlerine komşu umarım anlatabilmişimdir. yine de ilgine teşekkürler soruyu şöyle de sorabilirim viewportları transparan yapabilirmiyiz??? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Pardon yaaa.. ben Paper space'te koy demek istemiştim - daha doğrusu öyle düşünüp yanlış yazmışım
Yani viewport'un arkasına at "send to back" ile
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
attım ama olmuyo yani resmi göremiyorum
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
iki view penceresini üst üste koyabiliyorsun paper spacede
alttakine resmi koyarsın model spaceye yerleştir tiffi
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
çok teşekkür ederim istediğim şey oldu
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
bir sorum daha var hangisinin altta olduğunu nasıl belirliyoruz zira send to back ya da bring to front işlemiyor da
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
ilk pencere altta kalıyo çok ilginç kopya olan üstte
ilk pencereyi illaki geriplana vermek zorundasın
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
"Send to back" ve "bring to front" un işe yaramadığı yerlerde üstte olmasını istediğim objeyi kopyalıyarak (sonra da orjinal objeyi "erase-previous" ile silerek) elde ediyordum. Burada işe yarar mı bilemiyorum.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|