|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kot Yazılması/Verilmesi
Merhaba,
Ağırlıklı olarak rölöve projeleri çiziyorum. Malum kesit ve cephe rölöve projelerinde bol miktarda kot vermek gerekiyor. Ancak bu kotların tek tek yazılması oldukça zaman alan bir işlem. Kesitte veya cephede belirlenmiş olan bir sıfır hattını baz alarak, kot yazmak istediğimiz noktalara otomatik olarak kot yazılmasını sağlayan bir ek yazılım var mı acaba? Forumda aradım ancak bulamadım. Eğer forumda bu konu daha önce gündeme geldiyse ilgili linki, yoksa da böyle bir ek yazılım olup olmadığını yazabilirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler Barış |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu sitenin download bölümüne bakınız
|
|
|
#3 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Cephe Kotu veren lisp
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhab oden,
Kot verilmesi ile ilgili lisp gerçekten çok faydalı. Ancak ben şöyle bir sorun yaşıyorum, kot işareti çıkıyor ancak üzerinde herhangi bir yazı çıkmıyor. Lispi kaldırıp tekrar yüklememe rağmen sorun çözülmedi. Bu sorunun neden olabileği ile ilgili bir yorumunuz olabilir mi? ilginiz için tekrar teşekkürler Barış |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
yazı karakterine verdiğin ykseklik değerini sıfır yap
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Excelde mi olur yoksa lispmi olur bilemiyorum. Benim sorunum Sıra no, Siyah Kot, Ara Mesafe, Toplam mesafeler girildiği zaman birde Kıyas kotu değerine göre (Kıyas kotu düşeyde 100, Yatayda 200 ölçeğinde) bu değerler girildiğinde o kesitin Lejantıla birlikte çizilmesi. Birde burda kıyas kotu bazen değişken oluyor. (200, 2000 ölçeği) acaba buna Exceldemi yoksa lisplemi çalışır. Böyle bir çözüm birçok arkadaşın işine yarar diyedüşünüyorum teşekkürler. Örnek de ekdedir.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|