|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
AutoCAD PLot dosyası oluşturma
Elime ihale dosyası için hazırlanmış bir cd geçti.Cd' nin içinde autocad çizimleri var ayrıca Autocad Plot (PLT) dosyası var bunlarla direk açmadan direk yazıcıya göndererek baskı yapabildim. Benim öğrenmek istediğim acaba bende çizimlerimin üstünde değişiklik yaptırmadan böyle (plt dosyası oluşturabilirmiyim) direk baskıya hazır dosyalar nasıl oluştururum. Yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, yapmanız gereken sadece plot komunutunu verdiğinizde printer/plotter kısmından plot to file'ı işaretlemek ve ilgili dosyayı (.plt) nereye kaydedeceğinizi belirtmek. Ek bir bilgi olarakta ArchiCAD ile gelen plotmaker programının plt uzantısına sahip dosyaları açıp içerisine müdahale edebildiğidir, zannediyorum belirli plotter markaları için AutoCAD'de böyle bir eklentiye sahip. Kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
bu şekilde hazırlanmı olan plot dosyasını yazıcıya ne şekilde gönderiyoruz arkadaşlar
Ek bir program mı gerekiyor?? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, plot dosyalarını yazıcıya archicad programı ile gelen plotflow programı ile gönderebilirsiniz veya dos penceresinden copy comutu ile gönderebilirsiniz. Örnek "copy xxx.plt lpt1" gibi burada plotterın lpt portuna takılı olduğu varsayılmıştır. Kolay gelsin...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|