|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Perspektif...
Merhaba arkadaşlar arattım ama bulamadım bana bir kaç tane zor perspektif örneği lazım
yardımcı olabilirseniz sevinirim mail adresim; nagehangul@gmail.com |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Şöyle anlatayım bir arkadaşımın autocad ve teknik resim öğrenmesine yardımcı oluyorum ama tekniğinin gelişmesi için zor bir kaç çizim yapması gerekiyor bu sayede aynı çizim üzerinde farklı komutlar kullanarak çizim tekniğinin gelişmesini sağlamakla birlikte aynı zamanda 3 görünüş çıkarmayıda öğrenmiş olacak...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
mail adresine bir dosya gönderdim umarım işine yarar
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Teknik resimde önce el ile çizim öğrenilmeli bence
kolaydan zora doğru gidilmeli çizgi tiplerinin çizgi kalınlıklarının ne anlama geldiği öğretilmeli simgeler öğretilmeli ölçek öğretilmeli sayfa düzeni öğretilmeli taramalar öğretilmeli plan öğretilmeli kesit öğretilmeli görünüş öğretilmeli sonra perspektif tasarı geometri öğretilmeli 3 boyutlu zeka geliştirilmeli hem çizilmiş bir çizime bakarak ne çizilebilirki kendi bulunduğunuz binaya çizseniz daha iyi hem içinde dolaşıp görebilirsiniz ölçebilirsiniz (artı umarım perspektifden kasıt 3 boyutlu çizimler değildir.)
Ars Longa, Vita Brevis En son orhunkeskinbicak tarafından düzenlendi : 26-12-2006 16:41. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın orhunkeskinbicak;
1) Ben zaten önce bunları öğrettim 2) Elle çizim artık hiçbiryerde kullanılmıyor sadece teknik olarak okul müfredatlarında var 3) Perspektifle 3d arasındaki farkı bilirim 4) Bir insanın zekasını ben geliştiremem onu kendisi yapabilir benim yapmak istediğim onun çizim tekniğini geliştirmek 5) Çizilmiş bir çizime bakarak üç görünüş çıkarmak öğrenilebilir ki bende bunu amaçlayarak istedim perspektif çizimlerini 6) İstediğim perspektif örneğiydi bazı arkadaşlar anlamışlar ne söylemek istediğimi ve bana ders vermeye ihtiyaç duymadan göndermişler yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim... İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
perspektif çizimler (resim dosyası olarak)
![]() arkadaşlar örnek olarak verdiğim resimdeki gibi katı cisim örnekleri lazım bana hemde çok sayıda. çünkü hocamız her hafta bu resimlere bakarak 3 görünüşünü autocad de çizip cd de ona vermemizi istiyor. daha zorları da olabilir. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. aksoy@hotpop.com |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|