|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
ve bu gecelik son soru... sevgili Ayasofya bana yolladığın cevapta ki resmi yaptım ama ışık ayarlarını senin gibi yapamadım... dedim ya benim kitap bazı konuları atlamış.... bu konuda da yardımına ihtiyacım var....
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Güzel
Şimmdddiiii. Işık deyince olay değişivariyor. Hani makrnayı göstern salçasıdır derler ya. modeli gösteren de ışığı malzemesi render hali. Peki ışık nsıl konulmalı. Bunun için tek bir kural yok. 3dpoint laights diye bir kavram vardır ama o da bazen işe yaramaz çok uğraşmak grekbliir. Benim renderdaki ışık sadece kameraya 75 derece açı ile yakın gölgeli (shadow map) bir target spot ışığıydı. Işığın kötü ise 1. hotspot ve falloff değilerini artır. 2. ya da direkt multiplier değerini artır. (çok değil) 3. birden fazla ışık koy. 4. ışığı yukarıdan ve kemranın etkiyi gösterebilecei bir yere koy. 3 point lights biraz uzun hemen anlatamıycam makinemde sorunlar var onları halletmliyim başta. iyi çalışmalar.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|