|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
bir soru daha dostlar.... şimdi çizdiğim resimlerin birerbir ölçülerde kağıda aktarılmasını istiyorum.... fakat bunu bir türlü beceremiyorum... elimdeki kitapta bunların üstünde hiç durulmamış... o yüzden size danışıyorum....
not: sayfa yapısında 1:1 ayarını yapmama rağmen bir şey değişmiyor.... Autocad'i defalarca kurdum, sistemi formatladım ve değiştirdim.... değişen bir şey olmadı.... sevgi ve saygılarımla..... |
|
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
AutoCAD'in kurulumuyla alakası olmaması lazım bu ayarın. Çizimi milimetrik yaparsan, daha sonra print ayarlarında ölçek bölümüne 1=1 yazarsan 1/1 ölçeğinde çıktı alırsın. 1=100 yazarsan 1/100 ölçeğinde çıktı alırsın.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
render yapamıyorum..pls help me acil
arkadaslar ben cad'de 3boyutta bir villa çizdim ama renklendiremiyorum yani çatısını kırmızı pencerelerini kahverengi yapmak istiyorum bu ise zannedersem render ile oluyor ama herseyi denedim basaramadım bana yardım ederseniz sevinirim
![]()
<html/> En son ayasofya tarafından düzenlendi : 17-10-2002 00:09. |
|
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
Selam,
Sanırım bu soru için yeni konu açman gerekirdi, buna müdahaleyi yönetici arkadaşlarımız yaparlar herhalde. Şimdi gelelim soruna... Aslında ben render'ı ve 3 boyutu fazla bilmiyorum, ama sana klasik yöntemlerle bir yol tarif edeceğim: Boyamak istediğin yüzeyin sınırlarından bir polyline çiz, mümkünse Defpoints'e yap ki sonradan istenmeyen çizgiler görmeyesin. Sonra da bu polyline'ın içini solid hatch ile tara, ve projende kullanmadığın bir rengi de vermeyi unutma. Daha sonra plot ayarlarını yaparken o kullandığın rengi, basmak istediğin renge göre ayarla. Belki render ile daha basit ve doğru bir yolu da vardır ama acil durumlarda bu da yapılabilir sanırım... Kolay gelsin... |
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|