|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Herkese merhaba.
Arama motorunda bulamadığım bir konuyu sizlere danışmak istiyorum.Autocad de bulunan pgp dosyasında "rotate 3d"komutunun kısayolunu oluşturmak istedim.Ancak beceremedim.Aynı zamanda zoom dynamic komutu içinde "zd" kısayolunu oluşturmak istiyorum.Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
zoom dinamik komut alt işlevi olduğu için pgpden halledilmez
command satırına sunları yazıp enter la (defun c:zd () (command "_zoom" "_d")) zd komutu hazır tabi her yeni dosya açışında tekrar yazmalısın (her defasında yazmamamnın yolunuda sen öğren) biraz forumu araştır. "rotate3d" ise pgpden halledilir örneğin R, *REDRAW RA, *REDRAWALL RE, *REGEN REA, *REGENALL REC, *RECTANG REG, *REGION REN, *RENAME -REN, *-RENAME REV, *REVOLVE RO, *ROTATE RRR, *ROTATE3D RPR, *RPREF RR, *RENDER doğru format bu (birşey daha ekleyim fare tekerleği ve orta butonu zoom dinamikten daha kullanışlıdır. tabi r13 ve daha altı versiyorn kullanmıyorsan) R13 den bu yana zoom dinamik kullananı görmedim
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
pgp dosyasının en sonuna
R3, ROTATE3D satırını ekle yeter. Bu arada zoom dynamic i zd olarak halen daha kullanıyorum.
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Cevap
Öncelikle cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.
ZD komutunu verdiğiniz uzantıyı yazdığımda hallettim ama dediğiniz gibi araştırmam gerekiyor.Her defasında yazmamak için.Ayrıca çok sık kullanıyorum bu komutu çünkü mause ile bazen zoom yapmak daha çok vaktimi alıyor. 3drotate komutu ise maalesef hallolmadı.Dediklerinizi yaptım. Pgp dosyasında her şekilde denedim.Başka pgp dosyasını da bulamadım.Autocad içinden hallediyordum..Ama işte.. Yine de teşekkürler Herkese iyi çalışmalar.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
C:\Documents and Settings\XXX\Application Data\Autodesk\AutoCAD\R16.0\enu\Support
Bu klasör kullandığın windows ve autocad versiyonuna göre değişir. Değişiklik yapman gereken pgp dosyası buradadır. Kurulu olan klasör altındaki pgp dosyası işini görmez.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|