|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Şu EXTrude meselesi
3d modelleme ile ilgili bir hususta yardıma ihtiyacım var.mesela diyelim ki bir gitar modellemesi yapacağız.gitarın klavyesini düşünelim.telerin oldugu kısım düz iken klavyenin altı daireseldir.kesitten bakılırsa görünüm tünel gibidir.yani böyle bir parçayı nasıl extrude yaparız. ben extrude yapınca parça dikdörtgenler prizması gibi oluyor.oysa bir tarafı yarım daire şeklinde extrude yapılmalı.umarım derdimi anlatabilmişimdir.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Gitarda klavye var mı? Ben anlamadım valla. Autocad'deki taslağını koyarsanız görebiliriz.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Klavye dediğim gitarın aynı zamanda sap bölümü.sol elin tuttuğu kısım yani. verecek başka örnek bulamadıgım için gitardan örnek verdim.mesela resimdeki gibi bir parçayı nasıl extrularım.yani en son extrude lanmış hali böyle olacak. şu an 3 boyutta değil.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Yarım daire çizin ya da o yarım daire biçimindeki şekli çizin ve extrude komutu ile yükseklik verin daha sonra 3d rotate ile döndürüp ana gövdeye takın.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Yanlış anlamadıysam parçaları bölüp herbirini ayrı ayrı extrude yapıp daha sonra birleştiricem yani..bi örnek daha göndereyim çok kabaca çizdim. çok teşekkür ediyorum
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Soruyu doğru anladıysam şu yolu izleyebilirsiniz.O tünel gibi dediğiniz kesiti çizip, daha sonra istediğiniz doğrultuda herhangi bir geometride bir çizgi üzerine extrude edebilirsiniz.
Kesitiniz ya da pathiniz istediğiniz geometride olabilir.
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Pingvin gibi
...Ana gövdeden kastım gitarın ana gövdesiydi...İyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
işte ihtiyacım olan bilgi
aynen böyle bişiy işte.emeğiniz için çok teşekkür ederim... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Gün size de çok teşekkür ediyorum.Autocad o kadar derin ki insanın %100 hakim olması neredeyse imkansız gibi.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Evet haklısın derin, gerçi ben unuttum artık ama belli bir süre sonra o kadar da derin olmadığını anlarsın. Max ya da benzeri programlara geçersen onların daha da büyük bir derya olduklarını görürsün. Umarım o günlere de gelirsin.
, sevgiler... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|