|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
2d den 3d ye
selam arkadaşlar...ben restorasyon projeleri hazırlamaktayım.benim sorunum autocad de 2d de çizilmiş desen veya bezemelerin 3d de mesela bir kubbe yüzeyine egrisel olarak eğrisel olarak yerleştirebilirmiyim autocad bunu yapabiliyormu...umarım derdimi anlatabilmişimdir teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Tam olarak anlamış değilim bir caps alıp yayınlasaydın daha açıklayıcı olurdu.
Ben senin dediğinden şöyle bişey anlıyorum. Meterial eklerken mesela girinti felan ekleyebilirmiyiz. Bunuda Meterial eklerken aşağıda bump seçeneği var. Oradan istediğin 2b lu deseni eklersen birazda sol taraftaki bump değerini artırırsan deseni yaptığın yapı üzerinde görürsün Saygılar... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
ilgin ve cevabın için teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Böyle bir çalışmayı forum içinde bir arkadaşın yaptığını hatırlıyorum. Bir cami üzerinde yapmıştı. Ancak işlemelerin kubbey konması işi sanırım 3dsmax'de gerçekleşmişti.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
max'de shape merge vardı yanılmıyorsam o halledebilir. autocad 2007 ye kadar yok galiba o şekil bir özellik.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Acad 2007 de surfaces çubuğunun ismi değişti heralde nerde biliyomusunuz acaba?Bana en çok lazım olan çubuktu 3d modellemede şimdi çok zorlanıyorum.
Birde material texture ve boyutlandıma ayarlarını bulamadım. Fakat render gerçekten hoşuma gitti. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|