|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
x ve y yönünde ölçeklendirme için yardım talebi
Değerli arkadaşlar,
Bir çizimin X ve Y doğrultularında değişik oranlarda büyütmek veya küçültmek istiyorum.Bunu yapmak mümkünmüdür? Mümkünse yolunu bana izah edebilirmisiniz. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Salt "Yardım talebi" şeklinde konu ismi olmaz. Konu içeriğine uygun ve konuyu özetleyen bir başlık kullanmak zorundasınız.
Kuralları lütfen okuyunuz. Konu ismi yönetici tarafından değiştirilmiştir.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
nesneleri blok yapın, daha sonra properties panelinden xscale, yscale ve zscale değerleri ile oynayabilirsiniz.
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Autocad için
Alıntı:
Öncelikle büyütme/küçültme yapacağın çizimi belirleyip blok yapman gerekiyor. Daha sonra modify araç çubuğundan properties penceresini açıp bloklanmış objeyi seçerek x, y, z de istediğin oranda büyütme/küçültme yapabilirsin. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Değerli arkadaşlar bahsettiğiniz yöntem ile büyütme/küçültme yapabiliyorum ama çizim üzerindeki bazı ölçülerin bu büyütme/küçültme işleminden etkilenmemesini istiyorum. Yani örneğin bir çizgiye belli bir ölçüde paralel aldığımızda bu çizginin büyütme/küçültme değişiminden etkilenmemesini istiyorum.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
o zaman bu işlemi yapmadan önce bloğun içine girip istemediğin ölçüleri veya çizgileri bloktan çıkartman gerek. İşlem bittikten sonra bloktan çıkarttığın çizgileri tekrar bloğa dahil edebilirsin. |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|