|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba
siteye yeni üye oldum artlantis renderlarım pek kaliteli değil.örneklere bakıyorum hepsi çok güzel arkadaşların eline sağlık aydınlatmada problem yaşıyorum. aydınlatmayla ilgili birkaç küçük tüyo varsa arkadaşların yardımlarını bekliyorum.hani belki çok basit kısa zamanda yapılacak vardır.mesela hangi aydınlatmayı kullanmalıyım bira uzun oldu heralde gelecek yardımların heyecanından olabilir. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
bende bu konuda oldukça yeni olduğum halde paylaşmak istediğim şeyler var elbette. öncelikle atadığın malzemelerin gerçekçiliği çok önemli bu konuda. dokusunu, rengini ne bilim ölçeğini iyi ayarlaman gerekir. aydınlatma ile ilgili vereceğim ufak tüyolar ise, oluşturduğun mekanın gerçek hayatta olduğunu düşünmen. mesela böyle bir mekan gerçekte var ise aydınlatma elemanları nerelere konabilir düşün ve ona göre ışıklandırma yap. kamera açın önemli tabiki burada da. kendimden örnekler vereceksem, kameranın olduğu yere genel aydınlatmada kullanılmak üzere bir omni, sonra mekanda özellikle vurgulanmasını istediğim yerler varsa oralara daha az şiddetli omniler yerleştirerek ve hafif gölge oyunları ile bunu sağlıyorum. umarım senin için yararlı bilgilerdir. kolay gelsin !
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
www.abvent.com
artlantis progrmaının üreticisi buradaki forum sayfalarını takip ederseniz örneklerin paylaşımlarından yararlanabilirsiniz |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
yardımlarınız için teşekkürler....
ah ışığı ayarlyabilsem bide... sabah 8den beri tatmin edecek bir ışık ayarı bulamadım yinede sağolun verdiniz adrese baktım baktıkca moralim bi okadar bozuldu zaten.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ziyaretçi
|
maxwell render ... kullanmanı tavsiye ederim..
cunku maxwelli ölü renderi ...atlantis veya archicad iyidir. bende archicad kullanıcısıyım...gercekcilik diye birsey yok... |
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
maxvell render daha önce kullanmadım nasıl tek başına öğrenlecek bir programmı.konuyla ilgili arkaaşlara çok yeşekkürler.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|