|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Nereye yazacağıma tam karar veremedim.Render bölümüne mi buraya mı?Autocad dosyalarını artlantiste açmam için ne yapmalıyım?File reading error! hatası veriyor..Yardımlarınız için teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba
Dosyayı acad' den hangi formatta export ediyorsunuz? 3ds olarak export edip artlantiste açabilirsiniz. İyi çalışmalar...
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
otocad dosyasını artlantiste açmak
öncelikle artlantis programı model renderlama programıdır. Autocad dosyasını (yani dwg,dxf)açması mümkün değildir ancak autocadte 3d olarak modellenmiş ve modelin 3ds veya atl.uzantılı olarak artlantise göndermeniz gerekir.....
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
artlatis 4.5
dwg de açıyor dxf te dwg veya dxf illa ki 2 boyutlu çizimlere ait bir format değildir ama 2 boyutlu bir çizimi de uygun şekilde çizip artlantis te işlemeniz mümkündür. artlantis te bir dosya açmak istediğinizde dosya türleri kutusunu genişletirseniz hangi yelpazede dosyaları tanıdığını görmeniz mümkün kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
kırmızı bülten in sıkıntısı versiyon farkından olabilir.
autocad2005 dwg veya dxf ile autocad 2000 dwg dxf i ya da r14 dwg veya dxf i bir şekilde farklılıklar gösteriyor sanırım. eski versiyonlar a göre kayıt yapıp denenebilir. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
3ds olarak export yapıyorum.Klasörü gösteriyorum.Autocad export yapıyor ama kaydetmiyor.Yani export yapılan yerde dosya yok.autocad 2004 ve artlantis 4.5.6 versiyonlarını kullanıyorum.Nerede yanlış yapıyorum.Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
hem archicad den hem autocad (2005) den denedim bir sorun olmadan artlantis teaçılabiliyor
bence bir yerlerde küçük bir hata ya da gözden kaçırma yapıyorsunuz. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
türkçe yama yüklü ondan yapıyor olabilir mi?
eğer exporttan sonra bir dosya kayıt etmesi gerekiyorsa bunu yapmıyor çünkü. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|