|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Artlantis programında seçim modları
Özellikle archicad üzerine uzmanlaşmış Sn. Lumina'ya olmakla beraber bilen arkadaşlara soruyorum.Artlantis programında shader menüsü açık iken list seçeneğinin altında seçim modları var.Plane,object,material, vertex gibi...Bu modlar ne işe yarıyor? nasıl kullanılıyor? 3 ds max programında ki gibi alt obje seçimine yarayan bir özellik mi? Eğer öyle birşey ise çok işe yarayabilir diye düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Diyelim ki Archicad'den tek malzeme atanmış gelen bir nesneniz var. Artlantis malzeme duyarlı olarak işlem yaptığından, tek malzeme ile tanımlı nesneler blok halde davranırlar. Blok davranan bu malzemenin bir yüzeyine farklı bir malzeme atamak istediğinizde bu seçenekleri kullanarak işlem yapabiliyorsunuz. Önceki versiyonlarda bu tür durumlar için Archicad'e geri dönüp değişikleri orada yapmanız gerekiyordu. Ya da her eleman için detaylı kayıt tutarak çalışmanız gerekiyordu. Bu sayede tek malzeme ile gelmiş çoklu bir çizimi bile Artlantis içinde düzenlemeniz mümkün.
İşlemin nasıl yapıldığını daha sonra anlatmaya çalışırım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sn. Lumina ve Rtheme seçimi yapıyorum,fakat seçime nasıl malzeme bırakıyoruz.Seçilmiş kısıma değil aynı materyali kullanan seçilmemiş tüm yüzeylerede malzeme atıyor.Nasıl kullanıldığını bunun için sormuştum.Saygılarımla....
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Burada anlatmam yine de yetersiz kalacaktır. Verdiğim bağlantıda 12. mesaja bakarsanız ekte bir video olduğunu göreceksiniz. Sorununuzun çözümü o video içerisinde var..
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sn Rtheme o an farkedememişim videoyu.Şimdi buldum çok teşekkürler.Müthiş bir özellik geri dönmeye gerek kalmayacak artık.Sizin gibi üstadlar da olmasa vay halimize... Saygılarımla
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|