|
|
#16 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
#17 |
|
Yönetici
|
Zaman içerisinde tasarımda değişiklikler oldu. Son hali ise şöyle:
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevgili rtheme ,
Bu haliyle öncekine nazaran mekan kurgusu daha bir ön planda gibi. Ancak bana göre yine oturmamış şeyler var gibi. Mesela jakuzi ile yatak bölümü arasına koyduğun o cam bölme duvar çok can sıkıcı olmuş. Yani oraya giren insan duşakabine girer gibi bir izlenime sahip olabilir, her ne kadar manzaraya baksa dahi. Çünkü 3 tarafı kapalı ve rahat hareket etme olanağı sağlamıyor. Mesela jakuzinin 2 yanı açık olsa ve yatak ile jakuziyi sırt sırta verip, etrafında dolaşma imkanı sağlayabilsen çok daha başarılı bir mekan kurgusu olacak gibi ... Bunlar naçizane fikirlerimdir. Tebrikler. ![]()
|
|
|
#19 |
|
Yönetici
|
Sevgili etic,
Jakuziyi sınırlandıran bölücü ilk olarak benim de aklımda yoktu fakat buhar, su damlaları gibi etmenleri odanın diğer bölümlerinden soyutlamak için böyle bir çözüme gitmek zorunda kaldım. Yorumun için teşekkürler, kolay gelsin ![]()
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tasarı,yahyatu'nun 24.04.08/02.17'deki yorumuna gelmiş. Ancak özgür tasarım diye başlanmış oda, özgürlüğü kısıtlanınca bağırmağa başlamış. Artlantis konuşuluyor ama oda olmamış.
En son architurk tarafından düzenlendi : 30-05-2008 16:05. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Teşekkürler, kolay gelsin..
|
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
|
Niteliksizliğimden dolayı özür dilerim. Sizi takip ettiğim kadarıyla başarılısınız. Talebelikten sonra da bu çalışkanlığınızın devam edeceğini düşünüyorum (gaz veriyor değilim).
Oda gayet tabi olmadı, ilk tasarımda düşünceniz başkaydı sonra aynı düşünceyi kullanarak tasarıyı kısıtlayıcı düşünceye çevirmeğe çalışıyorsunuz. Yatak arada kaldı, manzara yönünde oturma grubu ile jakuzi var. Jakuzinin camı var şeffaf ama cam diye bir obje var mı gözün takıldığı, var. Odayı yeni kısıtlayıcı düşüncenize göre tasarlayın bakın nasıl olacak. Başarılar dilerim. Bu çalışma diploma projenden ise jüriyi düşün herkes sizin ve nesrıny gibi düşünmez, benim ve yahyatu gibi düşünenlere de pay verin. En son architurk tarafından düzenlendi : 30-05-2008 16:12. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yönetici
|
Teşekkürler Azmi Bey.
|
|
|
#24 |
|
Arkitera Üyesi
|
Her şey iyi hoş da şu Artlantisin kamera deformasyonları bir türlü düzeltilemiyor. Lens ayarları yapılırken görüntü 3ds max veya c4d deki gibi bir türlü yapılamıyor. Geniş açı ile bakmak isterken görüntü inanılmaz deformasyona uğruyor. Neden halletmezler bu problemi bir türlü anlamıyorum. Bu arada buzlu camdan oluşmuş bölme duvar gerçekten çok can sıkıcı duruyor. Saygılarımla...
En son architurk tarafından düzenlendi : 30-05-2008 16:06. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yönetici
|
rtheme,
Tasarımın ilk halinde tek cephede açıklık olmasına rağmen daha ferah ve sanki her noktadan dışarıya doğru akan bir mekan çözümü vardı. Bu yeni halinde ise, iki cephede açıklık olsa da mekan daha kendi içine dönük kalmış gibi. Buna rağmen ilk iki görselinizdeki doluluk boşluk oyunları (sanıyorum render kaynaklı ayna, cam, buzlu cam, ekran geçişlerindeki karışıklıklara rağmen) bence daha olumlu; mekan kaygısını daha fazla taşıdığınızı ama bir yandan da "bölünmüş mekan" hissinden kopmayaya çalıştığınızı hissediyoruz. "Buhar ve su damlası etkisi" sebebiyle jakuziyi diğer kısımlardan soyutlama kararı aldığınızı söylemişsiniz. Yine de bence (ilk tasarımınızdaki basamaklı yapıya sadık kalarak) buzlu camı kaldırsanız ve basamakları L şekline getirirseniz mekanı daha bir rahatlatacaksınız gibi hissediyorum. Bunun için gerekecek mekanı da yatağı daha ortaya iterek ve ilk tasarımda bu kadar yer kaplamayan dolap ve makyaj masasını (ilk tasarımda tek masa vardı galiba?) yeniden düşünerek ve hatta (belki jakuzi varken küvet yerine duş çözerek) banyoyu küçülterek sağlayabileceğiniz sanırım. Ayrıca yatağın hemen yanında jakuziye çıkan bu geniş merdivenlerin üzerine atılacak bir kaç minder ile güzel bir oturma alanı oluşacağını düşünüyorum. Televizyon bile zaten bu yeni tasarımda durduğu yeri ve 180 derece dönebilirliğini daha bir haketmiş gibi duruyorken, buzlu camın kaldırılması ile jakuziye de hitap eder duruma gelecektir. Belki bir tek biraz daha aşağıya yerleştirilebilir, belki makyaj masası aynası ile çizgi sürekliliği de sağlanabilir böylece? mimkar'ın bahsettiği kamera deformasyonları özellikle son görseldeki yatakta çok bariz sanıyorum, yatak sanki yan yerleştirilmiş gibi duruyor?!? Odanın göz seviyesi ve altında bu kadar hareketlilik varken tavana biraz daha ilgi gösterilebilir miydi? Kolay gelsin!
"(...)Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı Yangelmişim diz boyu sulara Hepinize iyiniyetle gülümsüyorum (...)" T. Uyar En son architurk tarafından düzenlendi : 30-05-2008 17:05. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yönetici
|
Sn Architurk ve Mimkar, eleştirileriniz için teşekkür ederim.
Bir kaç değişiklik daha yaptım. Son hali ise şöyle:
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu iş tamamdır. Benim ki sadece bir öneri tenkid değil. Jakuzi basamakla inilen şekilde olsa yani döşeme kotundan aşağıda, hem oda biraz ferahlar. Cephede de jakuzi kotu düşük olacağından cephe kirişini de jakuzinin arkasından dolaştır.Jakuzi bina yüksekliğince cam cephenin arkasında kalsa.Oda kotu ile,ayrılmış jakuzi kotu,cepheye farklılık verebilir. Odanın döşeme rengi ile jakuzinin döşeme rengi aynı olursa daha bir bütünlük sağlayacak.Picasso'nun yerine farklı bir tablo olabilir mesela.Bu biraz duygusal kalmış. Jakuzi de iken tabloyu yorumlamak keyfi biraz kaçırır.
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Jakuzi kotunu yüksekte tutmamın sebebi ıslak zeminle normal zemini ayırmak, manzaraya daha hakim olabilmek ve jakuzi devamındaki döşemeyi Architürk'ün de bahsettiği gibi seyir amaçlı kullanabilmekti. Tablo yorumunuz düşünülebilir, biraz şahsi bir seçim olarak ben Picasso'yu tercih ettim. Zaman ayırdığınız için teşekkürler, kolay gelsin..
|
|
|
|
#29 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Rtheme yapmış olduğunuz düzeltme gerçekten çalışmayı bir anda değiştirmiş.Kamera ayarlarını iyi ayarlayınca mekan daha bir ferah daha bir güzel göründü gözüme,ellerinize sağlık.Bu arada Artlantis iç mekan renderlerinde etkileyici sonuçlar veriyor gerçekten(radiosity sayesinde) fakat dış renderlerde aynı etkiyi pek göremedim şu zamana kadar.Sadece yine sizin yapmış olduğunuz hazır Archexterior modeli vardı, havuzlu bir çalışmaydı yanılmıyorsam o oldukça başarılı ve gerçekci görünüyordu.Lafın kısası dış mekan render çalışmalarını daha sık görmek, hatta biraz da açıklayıcı ders niteliğinde ayarlarınızdan bahsettiğinizi görmek temennisiyle.Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevgili rtheme ,
Benimki art niyet olarak algılanmasın ama buzlu camın o kalınlıkta olması sahnenin gerçekliğini etkiliyor. Bu bitirme telaşı içinde seni uğraştırdığımız içinde kusura bakma ayrıyeten Kolay gelsin ...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|