|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Villa -render artlantis 2.0
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
archicad 11.0 da çizildi. Artlantis 2.0 da renderlandı. Yaklaşık render süresi 2 saat.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba mkdemirhan;
Ellerinize sağlık, temiz bir modelleme ve görselleştirme. Fakat yine de göze çarpan bazı sorunlar var. Çatı altındaki saçaklar metal gibi algılanıyor. Yapının bulunduğu çevre ile ilişkisi anlamında hiçbir veri yok, ufuk çizgisinin algılanması da bu belirsizliği vurguluyor, dolayısıyla yapının tasarımıyla ilgili olarak biçimsel eleştirilerden öteye geçemiyoruz. Üst kat teraslarında kullanılan kemerler ya da (yapının ikiz villa olduğunu düşünerek yazıyorum) ortada villaları ayıran duvarın önünde kullanılan küçük dikmeler yapıya ne kazandırıyor? İç mekanı karanlık tutmuşsunuz, yapının arak cephesine açılan pencereler de kamera açısından algılanır olmuş. Alaturka kiremitler bence çok iyi görünüyor, ister istemez insan mahya kiremitlerini arıyor. Kusura bakmayın karışık bir düzende yazdım düşüncelerimi, affola. Tekrar ellerinize emeğinize sağlık. İyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Elinize sağlık başarılı bir çalışma bence,ben de archicad kullanıyorum ama artlantisde yaptığım bir kaç denemeden sonra kullanmaktan vazgeçtim,artlantis hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum........
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yorumunuz için sağolun. Eğer archicad kullanıcısı iseniz artlantiste render almanızı tavsiye ederim. Artlantiste aldığınız ilk render denemelerinin çözünürlüğünü düşük tutarsanız istediğiniz sonuca daha kısa sürede ulaşırsınız.Ne kadar çok deneme renderi alırsanız, en iyisini yakalama şansınız artar. Artlantiste render almak bir süre sonra çok daha kolaylaşır. Çünkü daha önceki renderlarınızdan malzeme - ışık - obje vs.. gibi şeyleri yeni dosyanıza koplayabilirsiniz..İyi çalışmalar.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|