|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Alanya Cikcilli Mevkiinde Konut Projesi
Alanyanın cikcilli beldesinde 2.5 sene önce tasarladığım konut projesi.Blokların biri 5 daire, diğeri 6 daire üzerine tasarlanmıştır.Son 3 katı oluşturan çatı ve bi alt kat dubleks olarak tasarlanmıştır.
Tasarım+modelleme+render:Yaklaşık 1 ay Modelleme:archicad Render:artlantis 4.5
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Rendere birşey demiyeceğim .Özellikle çatı kısmı genellikle tek kat güvercinliğe alışık gözlerimi rahatsız etti
Havuzun üstündeki konstrüksyon nedir?hangi işleve hizmet ediyor?
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kat planlarını bilemem tabi çok kullanışlı mekanlar olabilir ama bina dış görüntüsü biraz göz yorucu.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Renderların çok iyi olduğunu bende söyleyemem.2.5 sene önce artlantis 4.5 alınmış renderlar.Plandaki 3 daire formundan oluşan havuzu tamamlamak adına yapılmış konstrüksyon.Bir işlevi yok.Bugün binaların bitmiş hallerini çektim.Onlarıda foruma gönderiyorum.Renderlardan çok daha iyiler.
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Umarım imar durumunda verilen saçak kotu üstten 4 kat aşağıdaki parapet kotu değildir. Ona göre "çatı eğiminden faydalanmak" durumu hasıl olmamıştır.
Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Bina üstüne bina kondurulmuş izlenimi verdi bana.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hayır çatının parapet kotu son katta. Ben son 4 katı çatı olarak tasarladım. Oradan artan emsali alt katları daha geniş tutarak kullandım. Ben tatil beldelerinde yüksek katlara karşıyım. Binanın bitişini simgeleyen çatıyı bu şekilde tasarlamak binanın bitişinin daha erken olması gerektiğinin hissi oldu bence..
YA BİR YOL BUL,YA BİR YOL AÇ,YA DA YOLDAN ÇEKİL! En son lumina tarafından düzenlendi : 01-12-2007 17:58. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Arkitera Üyesi
|
...
Alıntı:
Umarım, söylediğiniz yüksek katlı yapılara karşı olma durumu ile tasarladığınız yapının bu anlamda çelişkide olduğunu görüyorsunuzdur. Aslında sizde son cümlenizde bundan bahsediyor olabilir misiniz? Kolay gelsin ...
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sonuçta belediyenin verdiği emsali ve kat sayısını değiştiremiyeceğime göre, hayır ben bunu 5 kat yapmak istiyorum diye bir şey diyemezsiniz. Bu 13 katı nasıl yumuşatabileceğiniz önemli bence. Sizin söylediğinizi de tam olarak anlıyamadım. Biraz daha açarsanız sevinirim..
YA BİR YOL BUL,YA BİR YOL AÇ,YA DA YOLDAN ÇEKİL! En son lumina tarafından düzenlendi : 01-12-2007 17:57. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Arkitera Üyesi
|
...
Alıntı:
Belediyenin size vermiş olduğu emsal değerini kullanmak tabiki hakkınız. Sizinle birlikte işvereninizinde. Buna kimsenin birşey diyebileceğini sanmıyorum. Bir önceki mesajımda söylemek istediğimi dahada açacak olursam, yollamış olduğunuz ilk resimde gördüğüm üzere yakın çevrede bu yükseklikte başka bir yapı yok. Yani bu tasarımınızda düşeyden çok yatayda dağılımı sağlayıp, sizinde mesajınızda belirttiğiniz üzere tatil yörelerindeki yüksek yapılara olan karşı duruşunuzu göstermiş olsaydınız. Sanırım daha az kat ile bahsini ettiğiniz emsal değerini tutturabilirdiniz. Tabi bu tasarımcının kendisine bağlı olan birşey. Bununda gayet bilincindeyim. Bunları söyleme sebebim sadece sizin ilk mesajınızda belirttiğiniz ve bana göre vurgulamak istediğiniz düşüncenizle çelişkide olduğunuzu görmemdi. Söylediklerimde art niyet aramamanızı rica ederim. Şimdi herşeyi kenara bırakıp binayla ilgili daha doğrusu çatısıyla ilgili yorumuma gelirsek, dediğiniz üzere 4 katı değilde 1 katı çatı katı olarak değerlendirseydiniz bence çok daha iyi bir sonuç elde edebilirdiniz. Burada sormak istediğimde birşey var açıkcası. Bu dediğiniz çatı katlarını herhangi bir yapıdan esinlenmiş olabilme ihtimaliniz var mı? Teşekkürler.
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Havuzun fotoğraflarını da görebilir miyiz acaba?
En son rtheme tarafından düzenlendi : 12-05-2008 18:26. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
Evet bir çelişki var. Hem tatil yörelerinde yüksek katlı binaları tasvip etmem diyorsunuz. Ama bunlar Alanya için bence çok çok çok yüksek.
Ciddi bir çelişki var. Yine aynı şeye gelecek ama benim kendi hür fikrim bu çalışmanın cepheleri oranları ve karmaşıklığı yüzünden ben yine beğenemedim. Benim hür fikrim budur. Bana beğendirmek zorunda değilsiniz ama bu tür rant amaçlı yöersine yüksek konutların Arkitera Forum'a konulduğunda her yönden eleştirildiğini daha çok cephe oranları çevre hatta otoparkın garip kemerli kapıları da dahil bakıldığını ona göre eleştirildiğini unutmayınız. Benim hür fikrim budur.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
bence bloklar daha ziyade bir rezidans, bir oteli anımsatıyor catı kısımlarından dolayı.benimde merak ettiiğim çevresiyle ne kadar uyumlu oldu yada maddiyattan ötürü başka ne getirisi var ? örnek teşkil ediyormu yapısıyla diğer yapılara. ilginç geldi bana yapı. kolay gelsin.
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Zemine dağılma gibi bir olasılığın olmadığını imar durumunda verilen kaks ve taks oranlarından algılayabiliriz. Mesela 0.35 ne anlama geliyor herkes çok iyi bilir. (Zeminde % 35 inşaat alanı kullabileceğiniz anlamına gelir.) Bunun fazlasını kullanmak gibi bir imkanınız yok. İnşaat alanınızı kullanmanız için 13 katı çıkmak zorundasınız. Çevresi tamamen yeni yapılaşan bloklardan oluşan bir yerde. Tasarım konusunda sizi yönledirebilecek hiç bir yapı yok. Sizin yüksek kattan ve tatil yöresinden dolayı eleştirilerinize katılıyorum. Katıldığım için tasarımda farklı şeyler yapma ihtiyacı duydum. Örnek teşkil edip etmediğini zamanla ben de göreceğim.
Hür iradenize, fikirlerinize ve eleştirilerinize saygı duyuyorum. Forumdaki insanların hiç birinde art niyet aramıyorum. Umarım siz de beni yanlış anlamazsınız. Çatı konusunda esinlendiğim hiç bir kaynak yok. Ama sizin gördüğünüz bir örnek varsa projemle ilgili değerlendirme yapmak amacıyla görmek isterim.. Teşekkürler.
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Cephelere dikkatle bakınca, (karmaşadan sonra) sanki yapı parapetle bitmiş, başka bir zamanda ortadaki katlar eklenmiş, bir başka zamanda da eğimli kısımlar yapıya ilave edilmiş gibi. Ancak üç parçanın birbiriyle malzeme ve form olarak ilişkisi kurulamamış, ve biraz abartılı eklektiklik durumu var, her bölüm kendi dünyasında.
Cephe bütününde parçaların oranlarında ve parçalardaki elemanların parça ile oranlarında ciddi sorun var. Kare, üçgen, dairesel, kemer, dikdörtgen, silindir, tonoz vb.bütün geometri itina ile yeralmış !. Akdeniz kıyısında, Alanya'da böylesi yapıların yapıldıkları çevreyle uyumu konusunda bir kaygı taşınmamalımı ?. Aranan farklılık bile olsa.! Ve büyük fotoğraflarda görülen, en tepedeki asansör kulesi penceresi gibi duran pencere işi bitirmiş. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|