|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Artlantis'te noktasal ışık
Artlantis studio kullanıyorum.Işık bölümüne girdiğimde guneş ışıgı ayarını yapabiliyorum ancak noktasal ışık veremedim.Yani mesela bir ampulden ışık cıkarılmasını yapamadım.Archicad'deki lambaları artlantis'e aktardım fakat yine olmadı.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...Simdiden tesekkurler...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, ekte ilgili menüleri gösteren resim bulunmaktadır. Zannederim aradığınız ayarlar bunlar. Kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
çabanız için tesekkur ederim.O kısıma giriyorum fakat örnegin sokak lambasından ışık çıkmasını istiyorum.archicadden attım ama yakamadım.Ayrıca koydugum noktasal ışığı planda goremiyorum ve yerini bilmiyorum...Yardımlarınız için şimdiden tesekkur ederim...
En son elon59 tarafından düzenlendi : 24-02-2007 17:05. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, öncelikle hangi ArchiCAD sürümü ile çalıştığınız önemli eğer ArchiCAD10 ile çalışıyorsanız yapmanız gerekenler şunlardır; Planda lambalarınızı yerleştiriniz ve rendering ayarlarından internal engine seçiniz. Işık kaynağı olarak güneşi değil lambaları seçiniz. Şimdi perspektifinizi Artlantis Studio olarak kaydederseniz lambadaki ışık kaynağının Artlantis'in içerisine geldiğini göreceksiniz. Eğer ArchiCAD9 ile çalışıyorsanız ilgili programın Artlantis studio çıktısı olmadığı için (bir önceki artlantisR çıktısı bulunmaktadır) perspektifinizi artlantis 4.5 olarak kaydediniz ve karşınıza çıkacak pencerede ışık kaynakları olarak sadece lambaları işaretleyiniz. Artık Artlantis Studio içerisinde lambalarınızı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
İlave not, eğer artlantis üzerinde yeni bir ışık kaynağı koyarsanız koyduğunuz ışık kaynağı aktif kameranızın tam üzeridir...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın Mistik;dediğiniz gibi yaptım,sonuca ulaştım.Cok tesekkur ederim.Herzaman olduğu gibi yine imdata yetiştiniz...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|