|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
artlantis yardım
arkadaşlar 3 sorum olacak sizlere cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
artlantis 4.5 ek shadersları kütüphanesine nasıl tanıtabilirim? artlantis r için aynı şekilde mi? artlantis r ye gdl nasıl eklerim? iyi çalışmalar herkese En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2007 11:35. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Baslık acmayı beceremediğim için (yada açamıyorum) sorumu buraya yazdım.Artlantis studio yukledim.Fakat archicad 10 dan artlantise atamıyorum.Bunun için bir add on varsa tam linkini alabilir miyim.Tesekkurler.iyi calışmalar...
En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2007 11:35. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
http://www.artlantis.com/download/up...dex.php?id=644 direkt linki yok üye olup indirmen gerekiyor. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
"Add-on export from ArchiCAD 10 to Artlantis R and Studio. "isimli add on u indirdim ama archicad de save as dediğimde opt.veya art. uzantısı cıkmıyor.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Atlantİs ÇikiŞ
apx dosyasını archicad 10// add on/import-export un içine
dll dosyasını da archicad 10 klasörüne at. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Verdiğiniz bilgiler için cok tesekkur ederim.iyi çalışmalar...
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
artlantis r de ise her seferinde size kaynak sormasını istemiyorsanız yine programın medias klasörü içine eklemek istediklerinizi kopyaladıktan sonra artlantis r açıkken explorer penceresinden artlantis r nin katalog penceresine sürükleyip bırakmanız yeterli artlantis r ye gdl eklemekten kastettiğinizi çok anlamasam da tahminen artlantis objesi olarak kullanmak istediğizi düşünüyorum. artlantis objeleri aof uzantılı...archicad den yolladığınız objeleri artlantis te yeniden objeleştirmek için www.abvent.com sayfasında tutorial var; oradan takip ederseniz kolayca çözersiniz |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
sayın lumina
dediklerinizi anladığım kadarıyla yapmaya çalıştım. Artlantis objelerini C:\Program Files\ArtLantisR\Medias\Objects içine kopyaladım.programı açtığımda bunları gördüm.şöyle bir sorun var;obje aşırı küçük yada devasal büyüklükte çıkıyor.Bu normal mi? Shaderslar içinde aynı yöntemi gerçekleştirdim daha sonra burdan sürükleme işlemini yaptım.Sürüklenebiliyor ama hiçbirşey gözükmüyor.Oysa sürükleyip bırakırken herhangi bir hata uyarısı vermiyor da... Şimdiden yardımın için teşekkürler.. sorularımla çok sıkmıyorum umarım ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2007 11:36. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
artlantis r de objelerin bazen "normal" dışı boyutlarda olduğu durumlar var ama her zaman değil. çok sıklıkla başıma gelmedi. boyutları kendiniz değiştirebilirsiniz birinci çözüm olarak. bir de ne kadar tutarlı bir öneri emin olmasam da preferences da ölçü birimini değiştirip denemek işe yarayabilir.
shader meselesine gelince...artlantis in mevcut shader larının sıralandığı katalog penceresi içinde yeni bir klasör yaratıp onun içine sürüklemeyi denediniz mi? açıkçası kendim shader eklemedim hiç R versiyonuna, sadece obje ve billboard eklentileri yaptım ve bir sorunla karşılaşmadım. abvent sitesine de bakmanızı tavsiye ederim... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
sayın lumina
Dediğiniz yöntemi yaptım ama gene bir sonuç alamadım. Neyse daha fazla bu soruyla meşgul etmeyeyim sizi. Kolay gelsin iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
arkadaşım süpersiniz paylaşım buna derim
|
|