|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Artlantis studio'da cam materyali
Artlantis studio'da cam malzemeyi gerçekçi gösteremiyorum.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler...
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Örnekle açıklar mısınız?
Merhaba,
Camın kullanılacağı yer ve camın yapısı, sorunuzun cevabını etkileyeceği için, "ben şuradaki cama benzer bir netice elde etmek istiyorum" manasında bir resim gönderirseniz daha fazla yardımcı olunacaktır. İç mekanda, dış mekanda, gün ışığında, gece karanlığında vs. değişik binlerce cam neticesi elde edilebilir. Kolay gelsin.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
genelde ben konut ve iç mekan tasarımları yapıyorum.
Bu örnekte pencere ve kapı materyallari çok daha gerçekçi.Tabiki bunun bulunduğu ortama göre değişecektir.Gece,gündür veya iç mekanda daha farklı olacaktır.Ama bunları malzeme mi atılıyor yada artlantis studionun malzemeleri mi kullanılıyor.Çok deneme yaptım ama istediğim gibi olmadı..Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
aShaders ta bulunan Fresnel Glazing i bir miktar kurcalayarak istediğiniz sonuçlara ulaşmanız mümkün.
www.abvent.com daki forumlarda örnek bir çok .atl dosyasına ulaşabilirsiniz. bu dosyalardaki cam ile ilgili ayarları inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz. bir de heliodon settings te archicad den gelen archicad heliodon u silmenizi tavsiye ederim. artlantis in kendi heliodon ayarlarını da coğrafik konumdan çok güneşin dünya üzerinde farklı etkilerine ait bir derleme olarak yaklaşırsanız istediğiniz görüntü etkilerini biraz deneme yanılma ile elde bilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Artlantis Forum'dan edinip kütüphaneme koyduğum örnek bir cam ayarı.. Frasnel glazing değil de default shader kullanılarak elde edilmiş. Farklı denemeler farklı sonuçlar getirecektir. İstenileni elde etmenin tek bir yolu yok, hayalgücü farklı kapılar açabiliyor..
![]()
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Çok haklısınız rtheme. Son zamanlarda Abvent'in forumunda cam ayarları fresnel glazing dışında denemeler birikti. Mesela, su malzemesi ile cam tanımlanması gibi. Gözlemlediğim kadarıyla, görselleştirme hatta modelleme programları içerdikleri araçların düz mantık ilişkilendirilmeleri dışında kullanıldıklarında daha etkili ya da heyecanlı sonuçlara götürüyor.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Fresnel glazing haricinde bir cam ayarı daha. Çok basit bir ayar fakat çok gerçekçi sonuçlar vermekte..
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|