|
|
#1 |
|
Yönetici
Meslek: Mimar
Sektör: Hizmet Üreticisi
Blog Mesajları: 57
|
Yakın Doğu Üniversitesi
Yakın Doğu Üniversitesi'ndeki sunumumuza Kıbrıs'ın alışkın olmadığım ulaşım sistemi nedeniyle bir saat kadar geç başladık. 16:00'da başlaması gereken toplantı ancak 17:00'de başlayabildi.
Mimarlık Fakültesi'nden Kozan Uzunoğlu'nun hızlı organizasyonu ile salon hazır hale geldi ve sunuma geçildi. Sunumun ardından geçilen soru-cevap bölümünde eksikliği en fazla hissedilenlerden olan Türkiye'de bir mimarlık arşivi bulunmuyor olması, geçmişimiz ile ilgili bilgilerimizin sistematik bir şekilde arşivlenemiyor olması Yakın Doğu Üniversitesi sunumunda öne çıkanlardandı. Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Harun Özer'in Arkitera'nın nasıl, neden ve hangi koşullarda ortaya çıktığını biraz daha açmamızı istediği sorusu her üniversitedeki sunumda detaylı bir şekilde bahsedemediğimiz o ilk kuruluş yıllarında yaşananları biraz daha açmamızı sağladı. Soru-cevapların da tamamlanmasının ardından bir sene sonra meslektaşımız olacak dört-beş mimarlık öğrencisi ile kısa bir ayaküstü sohbetimiz daha oldu. Böylece Arkitera Kampüste'nin ikinci gününü de tamalamış oldum. İlk günkü yoğunluk ve yorgunluk yanında saat yedide biten sunum ve konaklama bölgesine 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor olmam bugünü mutlu bir tebessümle tamamlamamı sağladı. Evet, iki yeni mimarlık okulu ile daha tanışmış olduk. Yarın sırada Lefke ve Uluslararası Kıbrıs Üniversiteleri var. Arkitera Kampüste projesinin asıl ilgi alanına girmeyen bazı gözlemleri de aktarmaya çalışıyorum. Bu bağlamda Yakın Doğu'da gördüğüm bana ilginç gelen bir gözlemimi paylaşmak istiyorum: Kıbrıs herşeyi ile ilginç, çoğu zaman ters ve çoğu zaman garip bir yer; bunu zaten gelenler biliyordur. Bu ilginçliklere bir yenisi Yakın Doğu ile Lefkoşa arasında ücretsiz servis imkanı saağlayan Man marka otobüse bindiğimde eklendi bu sabah. Otobüs belli ki Münih toplu taşıma sisteminden buraya transfer edilmişti. Ama otobüs içindeki hiç bir grafik, harita, yazı silinmeden hatta umursanmadan kullanılmaya devam ediyor. Otobüse binip haritayı görünce "ne kadar nitelikli bir harita" diye aklımdan geçirirken biraz yaklaşınca Münih toplu taşıma haritası olduğunu gördüm .Herkese iyi geceler. Fotoğraflar: Üstteki: Sunum sonrası salon dağılırken. Alttaki: Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsü'ne bakış.
|
|
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|