|
|
#1 |
|
Yönetici
Meslek: Mimar
Sektör: Hizmet Üreticisi
Blog Mesajları: 57
|
Doğu Akdeniz Üniversitesi
Yakın Doğu Üniversitesi Konukevi'nden okul otobüsü ile Lefkoşa terminaline oradan da midibüsle Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin Magosa'daki yerleşkesine ulaşarak güne başladım.
Yaklaşık 40 kişiyle gerçekleşen keyifli sunumu benzerlerinden ayıran küçük bir fark vardı: Türkçe bilmeyen öğrencileri de bulunan DAÜ'de sunumun konsekütif (ardıl) çevirisi yapıldı. Sunumun ardından yine oldukça keyifli geçen soru-cevap kısmına geçildi. Arkimeet'lerde mimarların ağırlanmasına benzer olarak dünyaca ünlü tasarımcıların da Türkiye'de konferans vermelerinin sağlanması gündeme gelen konulardan birisiydi. Designmeet toplantı serisinin ilk fırsatta devam edeceğini belirterek bu soruya net bir cevap vermiş olduk. Arkimeet Zaha Hadid Konferansı ile ilgili soru ve eleştiriler burada da gündeme geldi. "Arkitera'nın etkinliklerini sponsorlar ve sponsorluklar ile yaptığı göz önüne alınırsa ele aldığı bazı projelerde çelişkili durumlar ortaya çıkmıyor mu? Gerilim oluşmuyor mu?" sorusu bugünün bana göre en önemli sorusuydu. Gerilimin oluşmamasının olanaksızlığı üzerinden soruya bir yanıt verdim ama bu soru Arkitera için her zaman gündemde olan ve düşünülmesi gereken bir soru kuşkusuz. DAÜ Mimarlık Fakültesi'nin tek kelime ile anlatmam istense ilk olarak kozmopolit kelimesini söylerdim herhalde. Türk, Kıbrıslı Türk, İranlı, Arap ve Nijeryalı öğrenciler bir arada eğitim görüyorlar. Sadece öğrenciler değil öğretim üyeleri açısından da çok renklilik izlenebiliyor. Endüstri Ürünleri Tasarım Bölüm Başkanı Guita Farivarsadri bir İranlı, Mimarlık Bölüöm Başkanı Munther Moh’d ise bir Filistinli. Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ibrahim Numan ve Bölüm Başkanı Doç. Dr. Munther Moh’d başta olmak üzere Arkitera'ya her zamanki desteğini bu etkinlikte de esirgemeyen İpek Akpınar ve tüm DAÜ öğretim üyelerine yeniden bize gösterdikleri ilgi için teşekkür ederim. Sunumun ardından hep birlikte güzel bir yemek yedikten sonra Arkitera Kampüste etkinliğinin DAÜ ayağını da tamamlamış olduk. Bugünün programındaki bir saatlik boşluk uzun zamandır görmek istediğim Maraş'ı da uzaktan da olsa görme imkanı sağladı. Hemen Maraş sınırındaki Palm Beach Otel'de içtiğimiz kahvenin ardından denize girenlere imrenerek hızla Yakın Doğu Üniversitesi'ndeki sunum için yola koyuldum. Fotoğraflar: Üstteki: Sunum anı. Alttaki: Mimarlık Fakültesi Binası (Kampüs içi adlandırma ile "renkli bina").
|
|
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|