|
|
#1 |
|
Yönetici
Meslek: Mimar
Sektör: Hizmet Üreticisi
Blog Mesajları: 57
|
Yıldız Teknik Üniversitesi
Maltepe Üniversitesi ile Yıldız arasını hızla katederek sunumdan bir saat önce Yıldız'ın güzel bahçesinde oturma fırsatı yakaladık. İşte o arada hızla Yeditepe mesajını yazarak foruma gönderebildim. Maltepe mesajı ve bu mesaj ise sizlere Yakın Doğu Üniversitesi Konuk Evi'ndeki odamdan yazılıyor.
17:00'deki sunum için 16:55'de sorunsuz hazır bir şekilde Alpay Aşkun salonunda beklemeye başladık. 17:10 gibi sadece 1 dinleyicimiz vardı. 17:25'de dinleyici oluşmayacağını düşünerek artık toparlanmaya başlamıştık ki yaklaşık 15 kişilik bir dinleyici grubu oluştu. Sırası gelmişken açmakta fayda var: İzleyicisiz olmak ya da çok az sayıda izleyiciye hitap etmek beklemediğimiz bir durum değildi. Arkitera Kampüste projesi bir yandan Arkitera Mimarlık Merkezi ile ilgili bilgi aktarırken öte yandan bizlerin de mimarlık okulları ile ilgili bilgi sahibi olmamızı ve bu bilgiyi sizlerle paylaşmamızı sağlıyor. İstanbul'daki özellikle de üç büyük okulda bu ilgisizlik bizler için hiç de şaşırtıcı olmazdı. (Bugün itibariyle ikisinde beklediğimiz durum oluştu.) Arkitera'nın bu üç okul (İTÜ, YTÜ, MSGSÜ) hakkında fena sayılmayacak bir bilgisi var. Bu okullardaki öğrencilerin de Arkitera'yı izlerdiklerini hemen her projesine hakim olduklarını düşünebiliriz... Oldukça hızla yapılan sunumun ardından son günlerin tartışmasız bir numaralı gündem maddesi Zaha Hadid Arkimeet Konferansı ile ilgili soru ve eleştiriler geldi. Arkitera'nın fiziksel bir Mimarlık Merkezi'ne dönüşmesi ve bu ihtiyacın karşılanması üzerine yapılan konuşmaları İstanbul Mimarlık Bienali'ne yönelik sorunlar izledi. Yıldız'ın ardından benim rotam ise Kıbrıs'tı. Bugün (Çarşamba) ve yarın Kıbrıs'taki 4 mimarlık okulu ile Arkitera Kampüste'nin bana ait görevleri sürecek. Fotoğraf: Yıldız Mimarlık binası.
|
|
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|