|
|
#1 |
|
Yönetici
Meslek: Mimar
Sektör: Hizmet Üreticisi
Blog Mesajları: 57
|
Maltepe Üniversitesi
Yeditepe'deki sunumun ardından Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri bize güzel bir öğle yemeği ısmarladılar. Yemeği takiben Arkitera Kampüste'nin yüksek temposu gereği hızla Maltepe Üniversitesi'ne hareket ettik.
Maltepe Üniversitesi Kampüsü Yeditepe Kampüsü'ne otomobille 10 dakikalık mesafede. İstanbul'u iyi bildiğini düşünen bir mimar olarak bu kampüse ilk kez gittiğimiz itiraf etmem gerek. Bu iki üniversiteden Yeditepe'nin Kayışdağı'nın Kuzeybatı yamaçlarında, Maltepe'nin ise Güneydoğu yamaçlarında olduğu söylenebilir. Kampüse uzaktan yaklaşırken "acaba doğru adres mi?" sorusunu sormadan edemedik. Nedeni aşağıdaki fotoğrafta görebileceğiniz bir havaalanı kontrol kulesini andıran yapıydı. Burasının yönetim merkezi olduğunu öğrendik sonradan. Maltepe Üniversitesi Mimarlık daha önce Dragos'daymış yeni yerleşke yapıldıktan sonra buraya geçilmiş. Mimarlık Fakültesi üç bölüm barındırıyor: Grafik Tasarım, İç Mimarlık ve Mimarlık. Bu bölümler aynı binanın katlarına yerleşmiş durumdalar. Zeminde Grafik Tasarım, birinci katta İç Mimarlık ve ikinci katta da Mimarlık Bölümü yer alıyor. Elbette katı bir homojenlik beklemiyorum ama -hele de bir tepenin iki yamacındaki- iki vakıf üniversitesinin yapılanmasındaki bu fark şaşırtıcı geliyor bana: Yeditepe'de Mimarlık Fakültesi yok, İç Mimarlık Güzel Sanatlar'a bağlı; Maltepe'de ise Mimarlık Fakültesi de Güzel Sanatlar da var ama Grafik Tasarım Mimarlık'a bağlı... Birinci sınıf öğrencilerinden oluşan 30-40 kişilik mimarlık öğrencisi topluluğuna sunumumuzu yaptık. İlk sınıflar sözkonusu olduğu için doğal olarak soru-cevaplar çok uzamadı. Sorular genelde Arkimeet üzerine yoğunlaştı. Sunum sonrası Güliz Küçüközdemir, İlker Fatih Özorhon ve Özgür Özkan'ın ikramı kahvelerimizi içtikten sonra bir sonraki durak olan Yıldız'a doğru zaman kaybetmeden yola koyulduk. Fotoğraflar: Üstteki: Kampüs genel görünümü. Ortadaki: Mimarlık Fakültesi binası. Alttaki: Sunum yapılan atölye.
|
|
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|