|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
pmk ayarlarında bitmap ön izleme-ac10
ac 9 da pmk yı paftamıza yerleştirdiğimiz zaman çizim ayarlarında "renkli" ,"bitmap" ve "çerçeve" olarak önizlemesini ayarlayabiliyorduk. Ac 10 layout unda çizim ayarlarında o özelliği göremedim. Nerede olduğunu bilen var mı? yada kalktı mı?
Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, çizimi paftaya yerleştirdikten sonra çizimi seçin ve ctrl+T (veya Edit/Element Settings/Drawing Selection Settings) ile çizim ayarları penceresini açınız,properties kısmında Colors'dan istediğiniz ayarı yapabilirsiniz. Artık frame only seçeneğinin olmadığını görebilirsiniz. Kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
bitmap önizleme
Teşekkürler ,
Renkli yada siyah-beyazı çıktı alırken kullanıcam. Hatta gri tonlarını görmek güzel. Ancak benim ac9 da işime yarayan özellik, bitmap seçeneği idi . Yoğun Paftaları bitmap ön izleme yapıp paftamı rahat düzenliyordum. Pan yaparken yada paftaları kaydırırken çok rahat oluyordu. en son çıktı almadan önce önizlemeyi renkliye çeviriyordum. Galiba çerçeve ile bitmap 'i beraber kaldırdılar. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, yoğun paftalar için plotmaker 9 da bulunan bitmap ve frame only ön izleme seçeneği gerçekten çok kullanışlı özelliklerdi. Bana göre bunların kaldırılması hata olmuş. Çerçeve ise biraz daha gelişmiş özellikleriyle halen kullanılır durumda. Bunun için paftaya yerleştirdiğiniz çizimi seçin ve aynı Archicad'de döşeme veya desen/tarama kenarlarını düzenler gibi düzenleyin. Kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
pafta düzenleme
Teşekkürler mistik.