|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
şu şekilde bişey yapmak istiyorum
http://i93.photobucket.com/albums/l5..._044/sabun.jpg aslında bunu 3d max te yapıp archicad e atmak en iyisi galiba.ama render olarak kaydedince doğal olarak jpeg,bmp gibi image formatlarında kaydediyor.archicad in pln pla formatlarında kayıt göremedim ben.3dmax programını o formatta kaydetmeye kalkınca da olmuyor.max,chr formatında kaydediyor sadece.nasıl atabilirim acaba bunu?ayrıca archicad deki import u sadece "import blogs dxf,dwg" olarak gördüm.yoksa 3dmax ten dosya import edemiyor muyuz? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Forumda konu ile ilgisiz mesajları YENİ KONU AÇARAK yazınız lütfen.
Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
archicad sabuna gelen bir program değil açıkçası ama eğri yüzey tasarımı yapmak ta sanırım sabunlamakla başarılabilecek birşey değil.
3dmax i bilmiyorum ama tahmin yürüterek bir export seçeneği vardır diye düşünüyorum. archicad 3ds, dxf ve dwg uzantıları okuyabilir. ancak archicad in obje tabanlı bir program olduğunu unutmamanızı tavsiye ederim. yani resmini verdiğiniz nesneyi archicad de obje olarak çağırmanızda yarar var; eğer archicad üzerinde bu nesne ile ilgili inceltme yapmayacaksanız. eğer yapmak niyetindeyseniz biraz gdl dilinden anlamak gerekebilir. ama bu objeyi profiler ve solid object operations araçları ile yapabilirsiniz gibi görünüyor. En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2007 10:54. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
ArchiCAD'deki eksiklerden biri de bence, el altında bulunması gereken bir Filled Box objesinin olmayışı. Basic Shapes'in içinde neden olmaz bu? Cube bile var ki Cube, objeye ihtiyaç olmaksızın ArchiCAD'in standart araçlarıyla (Wall, Slab, Column, -zorlarsak Roof, Mesh, Beam-) zaten yapılabilir... Ama Filled Box hala yok ![]() Planlarım arasında bir FilledBox objesi kodlamak istiyorum. En kısa zaman içinde de sizlerle paylaşmak... Böyle birşeyin ArchiCAD programcılarının bugüne kadar gözünden kaçması da enteresan. Belki de var ve ben görmemiş olabilir miyim? ![]()
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
bu "filledbox" ın vazgeçilmez özellikleri nelerdir?
archicad in mevcut araçlarıyla yapılabilmesinde ne tür eksiklikleri kalıyor mesela? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
küp archicad 10 da var galiba,yoksa 9da da var da ben mi bilmiyorum,koni de var mı?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
düzeltme
pardon arkadaşlar ve ayasofya.. bu konu açılmış zaten,basic shapes te varmış,tekrar sormam gereksizmiş.verdiğim rahatsızlıktan ötürü özür dilerim
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|