|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba arkadaşlar,döşeme konusunda bir sorum var.döşeme çizerken plandan çiziliyor,ama ben kesitte bu döşemeyle oynamak istiyorum.hem de eğrisel olarak.yani kesitten bakınca döşeme yatay bir çizgi olarak değil de sanki üstüne baloncuk konmuş gibi görünsün,eğrisellik olsun istiyorum.acaba çok şey mi istiyorum
bu konuda bir fikri olan veya daha önce yapmış olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.En son lumina tarafından düzenlendi : 01-05-2007 10:51. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
archicad de döşemeler bu beceride değil. eğer archicad 10 kullanıyorsanız duvardan yapmayı deneyin. ac10da duvar kesitleriyle oynama şansınız var.
ya da solid object operations menüsünden deneme yanılmayla birşeyler yapılabilir çatı da denenebilir istediğiniz etkiyi verebiliyorsa. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Archicad 9 kullanıyorum ne yazık ki
ama dediğiniz gibi çatıyı kubbe şeklinde kullanınca olacak gibi.çatıyı seçtiğimizde çıkan küçük noktalarla oynama şansımız var mı?tam dairesel form istemiyorum çünkü. bir de malzemelerde cam göremedim,nasıl oluşturacağımızı biliyor musunuz? çok teşekkürler lumina |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
en iyi yol bence su ;
öncelikle olusturmak istedigin kesiti plan duzleminde ciz ve onu duvarla veya dosemeyle modelle sonra gdl objeye cevir..acıkcası bundan baska yolun oldugunu sanmıyorum.archicad rasyonel projeler icin cok ideal bir program ancak boyle amorf kutlelerde cok yetersiz kalıoyr malesef..(not:obje yapmayı bilmiyorsanız onuda bi ara anlatabilrim.) kolay gelsin
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
çatıyla oynama şansınız var tabi.
cam malzemesine gelince misc-glass olarak olması lazım ya da belki de bir ara başka bir proje açtınız dwg veya farklı bir databse bilgisi olan archicad dosyası. alt tuşuna basarken file menüsünü açarsanız new and reset var. ya da ilk açılış penceresinde new da default settings. bu sayede programın orjinal ayarlarına geri dönebilirsiniz ve o zaman cam malzemesi karşınıza çıkacaktır. kendi malzemenizi atamak için de attribute settings de materials ı seçip duplicate ile kendi malzemenizi oluşturabilirsiniz. sonrası ayarlar ve dokularla oynamak |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
sağolun arkadaşlar,tonoz çatıyı kesit olarak çizince oluyor.cam malzeme de 3d ayarlarında oynama olduğu için yeşil olarak gözüküyormuş.yalnız çatının noktalarıyla oynamayı bi öğrensem çok işime yarayacak.bir noktayı seçip tıkladığım anda move komutundayken çatı tamamen yer değiştiriyor,ama ben noktalarını teker teker değiştirmek istiyorum.ne yapabilirim acaba?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
Mesh/Arazi aracını kullansanız? Çatının da istediğiniz noktasıyla oynayabilirsiniz ama sanki mesh kullanmanız lazım gibi geldi bana. Aslında tam olarak ne elde etmeye çalıştığınızı yazsanız ya da resmini gönderseniz? Not: - Grup özelliği aktifken hiçbir noktada düzenleme yapılamaz. (Enable/Suspend Groups) - Grup özelliği aktif değilse, o halde bir noktaya tıklayın. Minik bir toolbar çıkacaktır. Orada yapmak istediğiniz düzenlemelerden birini seçin. Varsayılan ayar olarak move seçilmiş olabilir. Kolay gelsin.
c-a-d-u-r-a En son adura tarafından düzenlendi : 15-09-2006 11:11. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, ![]() Gerçi siz yazı karakteri sorununu çözmüşsünüz ancak ihtiyaç duyabilecek diğer kullanıcılar için bir kaç yardımcı görsel düzenledim.... İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba, yazımı gönderdikten hemen sonra farkettim, sonra yazımdaki ilgili soruyu sildim. Yine de teşekkürler.
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
adura nın çatı yerine mesh kullanma önerisi de işinizi görebilir. mesh ile istediğiniz biçimi elde ettikten sonra mesh to roof add-on u ile (goodies klasörü içinden çağırılabilir) çatı parçalarına dönüştürebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkürler
evet mesh le gayet güzel oldu,teşekkürler
üst kısmı biraz sert kaldı ama o kadar da olsun.herkese çok teşekkürler arkadaşlar... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|