|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
ac 10 un hoş yenilikleri
ac 10 un kullanımına yeni geçiyorum. İncelememde hoşuma giden özellikler;
1-3 boyutlu PDF kaydedip projenizi herkesle 3d olarak paylaşabiliyorsun.(proje etrafında orbit yapabiliyorsun) acrobat 7 versyonu ile tabi. 2-eğik duvar,kolon ve özellikle kompeks profiller ile kendinize ait her türlü duvar, kolon kiriş üretme imkanı. 3-poligon duvarlara pencere kapı koyabilme (restorsyon projeleri için özellikle iyi) 4-kesit-görünüş penceresinde kapı ve pencereleri başka kata kopyalayabilmek. 5-kompozit duvar birleşimlerinin katmanları için birleşme önceliği tanınmış (0-16) .Genelde sorunlu olan kompozitler bu sayede çözülmüş gibi gözüküyor. 6-Kendi tasarımınız kapı pencere üretme imkanı (component) sizinde aklınıza gelen hoş yenillikler varsa belirtin ac10 u beraber keşfedelim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Archicad'i çok iyi bilmediğimi belirtiyim başta. Öğrenmek için Bilgimat'ın kursuna katılıp ilk adımı atmış oldum.
Haliyle Archicad 9 dan farklı gördüğüm özelliklerini yazacağım -- Koordinat sistemi, imleçin yanında gösterilmeye başlanmış. Duvar vb. bir şey çizerken uzaklık, açı değerlerini göstermesi hoş olmuş. -- Plotmaker kısayolunun 10 da artık olmadığını görüyoruz. Yıllardır süregelen bu mantıkdan kurtulması artı bir özellik olmuş. (Eski versiyonlarında plotmakeri görür ve çok yadırgardım, program kendi içinde plot almakdan aciz gibi bir intiba bırakıyordu bende...) Şimdilik farkettiklerim bunlar.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhabalar, yukarda sayılanların dışında benim de dikkatimi çeken -hoşuma giden- yenilikleri şöyle sıralayım:
- FPS türü oyun oynayanlar bilir. W, A, S, D tuş kombinasyonu ile 3d Navigation olayını noktalamışlar bence. F'ye basınca da Flying Mode açılıyor ya da kapanıyor. Müthiş... - Menüler daha bi toparlanmış. "Ama ille de eski ayarlarım, ben bunlara alışamam" derseniz eski ayarlarınızı da getrebiliyorsunuz tabi. Ama tavsiyem, yeni gelen Menu yapısına alışmaya çalışmanızdan yana olacaktır. - Plotmaker artık ArchiCAD'in içinde. Bu, bir mimari projenin tüm dokümantasyon işlemlerini yürütebilecek bir "manager"ı parçası aslında. Tek paragrafla özetlenemeyecek kadar mükemmel bir yenilik derim. - Daha hızlı açılma kapanma. - Dosyalarda sıkıştırma yaparak (tercihli) daha düşük dosya boyutlarıyla çalışma.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
en önemli yeniliklerden biriside renkli kesit ve görünüş alabilmek.atadığınız materyalleri 2 boyut kesit ve görünüşte görebiliyorsunuz
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|