|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Archicad de ayarları sabitleme
Merhabalar
Arcihcad de çizim yaparken cm çalışıyorum ve her seferinde options/preferences/unit ve dimension ayarlarını cm yapmak zorunda kalıyorum bunu default olarak cm yapabilirmiyim her defasında mm çıkıyor.dimension ayarlarımı da herseferinde ayarlamak zorunda kalıyorum text boyutu,ölçü çizgisi ve okları gibi.Bunu Autocad deki gibi bir style oluşturabilirmiyim .Cevap veren arkadaşlara sonsuz teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, istediğiniz ayarları iki şekilde yapabilirsiniz. Birincisi tüm ayarları yaptığınız projeyi archicad template odosyası olarak kaydetmek ve Archicad'i açarken karşınıza çıkan dialog kutusundaki Set Up Project Settings kısmından Use Template düğmesini seçmek ve daha önce kaydettiğiniz .tpl dosyasını göstermek. İkincisi ise biraz daha basit bir teknik olan Archicad'in son açılan dosya ayarlarıyla açılmasını sağlamak, bunun için önce ayarlarını doğru yaptığınız bir projenizi açın ve daha sonra yeni dosya açmak istediğinizde (veya Archicad'i yeniden başlattığınızda) karşınıza gelen dialog kutusundaki Set Up Project Settings kısmından Use Latest Project Settings düğmesini seçmek. Böylece Archicad son açtığınız dosyanızın ayarlarında yeni bir dosya açacaktır. Kolay gelsin...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|