|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Archicad de kot sorunu
Merhabalar
Archicad de bir çiziminin kesitini alıyorum ve kesit penceresinde kot ölçülendirmelerini yapıyorum.Daha sonra bu kesiti kot ölçüleri ile birlikte kat planı penceresine yapıştırıyorum ama yapıştırdığım kesit te bulunan kot ölçüleri değişiyor.Kesiti taşıdığımda ölçü çizgileri de otomatik olarak değişiyor.Bunu explode yaparak kot ölçülerinin değişmesini engelliyorum ama bu seferde ölçüler ölçü formatından çıkıyor bunu yapmak istemiyorum.Arkadaşlar Bu tür sorunlarınızı hangi teknik ile hallediyorsunuz.Cevap veren arkadaşlara sonsuz teşekkürler. En son lumina tarafından düzenlendi : 30-04-2007 02:07. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
kesit penceresini açın
kesit tool unu çift tıklayarak özelliklere girin. general başlığı altında "status of section/elevation view" yazar kutucuğun içinde auto rebuild model ibaresini göreceksiniz kutuyu tıklayın, en altta drawing ibaresini seçin kesit modeli artık çizgi modundadır. ölçülendirmenizi şimdi yapın. sonra istediğiniz gibi plana yapıştırabilirsiniz. aynı pencereyi auto rebuild model a getirirseniz kesitte yapacağınız değişiklikler plana otomatik olarak yansır. drawing modunda ise sadece plan üzerinde değiştirdikleriniz çizimi güncellediğinizde gösterecektir. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
kot ve plan ölçülerini taşırken ölçüleri seçip ayarlarında static yapman gerekir. sonra kopyalama yaparsın.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|