|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Archicad'de elipsoid kubbe (daire planlı değil) veya benzeri çatılar
Herkese selam,
Başlıktandan da anlaşılacağı üzere; elips planlı bir kubbe çatıyı archicad'de nasıl oluşturabilirim? Bu konuda acilen cevaplarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, yardımcı olursanız büyük sevaba girersiniz, malum bitirme projesi Hepinize şimdiden teşekkür ederim..
Görkem Kızıltan - More or less, less is more :) En son luv2xlr8 tarafından düzenlendi : 22-05-2006 04:49. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Forum Üyesi
|
Elipsoid kubbe
Alıntı:
Archicad kütüphanesi içindeki special construction içinde elipsoid kubbe mevcut.Ayarlarını girerek kullanabilirisin.Kolay gelsin. www.archicadveartlantis.cjb.net |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Bir de soru üstüne soru soruyoruz ama; acaba bu obje üzerinde archicadde bir oynama yapmak nasıl mümkün olabilir? Çünkü objeler üstünde direkt olarak trim etme vb eylemler yapamıyoruz sanıyorsam. Yardımcı olduğun için tekrar çok sağol, cevabını bekliyorum.
Görkem Kızıltan - More or less, less is more :) En son luv2xlr8 tarafından düzenlendi : 21-05-2006 20:38. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
çatı tool unu seçtiğinizde yukarıda construction methods diye başka küçük pencereler bulunuyor oradan kubbe veya kesit profile göre şekillendirilen eğrisel kabuk seçeneğine baktınız mı?
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
hiç elips planlı bi kubbe görmemiştim. var mı bunun bi örneği? yoksa sizin tasarımınız mı?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Cevap veren arkadaşlar; cevaplarınız için çok teşekkür ederim,
@ Mistik: Sanırım şu anda benim beklentime cevap veren tek yöntem sizinkisi; çatıyı elipsoid içinden elipsoid çıkararak yapmaya çalışcam. O zaman bu mantıkla değişik objeler kullanmak suretiyle o elipsoid çatı elemanından başka "yırtık, açıklık ve delikler" de oluşturabilirim yanılmıyorsam değil mi? Archicad'in bu özelliğini pek bilmiyordum doğrusu, öğrenecez bu vesileyle @ Lumina: Sizin söylediğiniz anlamda daire planlı kubbe ve tonoz çatı vb çatılar yapmayı biliyorum. Fakat o roof tooldaki construction methods'ı kullanara elipsoid planlı "kubbevari" çatı nasıl yapılıyor? Orasını pek anlayamadım. Varsa bir yolu açıklarsanız sevinirim. Eğer yoksa gene de ilginiz için teşekkür ederim. @ Gün: Vallahi elipsoid kubbe terminoloji olarak ne kadar doğru aslında emin değilim; kubbe belki de anlamı itibariyle daire planlı olmak zorunda. Örnek mevzusunda; başka örnekler görmekle beraber elipsoid olduğu insanlarca çok bariz ve net algılanan bir çatı örneği de görmedim açıkçası. Çünkü çok geniş açıklıklar geçilmiş ve çatının planını algılamak zor. Fakat bir mimar gözüyle bakınca planın elipsoid olduğunu görüyorsunuz. Ben ise bir buz hokeyi salonu yapmaktayım, ve elipsoid planlı "three dimensional arch structure" bir çatı düşünüyorum. Çok özgün bir fikir değil yani, ama ben çatıyı yer yer yırtıp, açıklıklar yaratarak enteresan halegetirmek istiyorum.
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Zannederim bahsettiğiniz bunun gibi birşey
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet bahsettiğim tam olarak bu. Çok teşekkür ederim tekrar. Bir sorum olursa yine size danışırım artık sizce de bir sakıncası yoksa.
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
archicad i bilmiyorum ama autocad de bunu kolayca yapabilirsin revolve komutu ile. ama uygulama aşamasında ne olur bilemiyorum. kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba luv2xlr8,
tabiki archicad veya diğer programlarla ilgili bu forumda herkesten yardım alabilirsin, arkitera forum, incelediğim diğer forumların içerisinde bilgi paylaşımına en fazla önem veren forum olarak göze çarpıyor, Sayın Gün, Autocad bilgim sınırlı olduğu için mazur gör böyle bir çatının revolve komutu ile yapılabileceğini söylemişsin benim bildiğim revolve komutu, oluşturmak istediğimiz elemanın kesiti çizilerek belirli bir merkez etrafında döndürülmesi tekniğidir, bu çatıdaki elips formunun buna uygun olmayacağını düşünüyorum, eğer vaktin varsa bunun olabilirliğini deneyebilirmisin, çünkü archicadin profiler add-onsu ile revolve işlemini yapmak mümkün ama bu formda bir çatıyı oluşturmak mümkün değil. Herkese sevgiler... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
bi süredir kullanmıyorum, revolve ile katı bir cisim oluşturulabiliyormuydu net değilim. Ama: elips çizersin, bir de kabuk kalınlığı kadar ofset edersin içeri. sonra elde ettiğin kesitten revolve edersin. sonra ortaya çıkan yumurta şeklindeki cismi slice ile ikiye bölersin böylece içi boş eliptik kubbe? ya da sanırım buna tonoz desek daha yerinde olur bilemiyorum geometrik şekil çıkar işte. düşüncem bu. elimin altında autocad yok yapamıyorum maalesef.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Sevgili Gün, aslında söylediğin metodla olmayacağını biliyordum ama amacım seninde deneyerek bunu görmendi, tabiki elinde Autocad olduğunu ve bunu denemek isteyeceğini düşünmüştüm, belki Autocadde bunun başka teknikleri vardır ama bilginiz olsun revolve komutu yapının elipsoid (küre değil) formundan dolayı bu şekli oluşturamaz. Sevgilerimle...
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, Evet sayın Ice son derece haklısınız, bir anlık gözden kaçırma, yorgunluk ve stress zannederim bana sağlıklı düşünmeyi unutturdu, çözüme tek tarafından bakarak ne kadar hata yaptığımı anladım, uyarınız için teşekkürler bu arada sayın Gün'dende özür dilerim dediğim gibi çözüme tek taraftan bakmak bana hata yaptırdı, umarım beni affeder...
Not: Üstelik archicad profiller ile de aynı çatıyı oluşturmak son derece kolay mesaj saatlerinden de anlayacağınız gibi yorgunluk, hakemin taraf tutması, sahanın çamurlu olması, vs.. vs... sevgiyle kalın. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|