|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
ArchiCAD hakkında bilgi
arkadaşlar max dışında 3 d prgramları arasında en çok tercih edileni archicad diye biliyorum ama hiç kullanmadım sizce kullanışlı mı? Ayrıca bu foruma yeni katıldım hepinize merhaba
(biraz geç oldu ama) yardımlarınız için teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
sayın serkan1907
autocad'ten archicad'e isimli konuyla alakasız bir mesaj yazdığınız için konuyu ayırdum "yardıııııımmmmmmmm ediiiinnnnnnnnnnnnnnn" isimli konu başlığı olmaz diye onu da düzelttim forum kurallarına uyalım lütfen. kolay lgesin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
tercih edildiğine göre kullanışlıdır
beklentilerin ne olduğuna bağlı En son lumina tarafından düzenlendi : 30-04-2007 00:59. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
selam arkadaşlar lütfen archicad konusunda bana yardımcı olun. archicadle ilgili sitelerden archicad programına malzeme indirebilir miyiz? bu programda çizdiğim plana insan ağaç vs. ekleyip render yaptığımda bunları 3 boyut olarak hiç göremiyorum. ne yapmam gerekiyor? bir de duvarları nasıl taş kaplıyoruz ve renk ve ahşap görüntüsünü nasıl sağlıyoruz? archicad 9 yükledim ve daha çok yeniyim yardımcı olursanız sevinirim.
En son lumina tarafından düzenlendi : 27-04-2008 15:24. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Üyesi
|
Archicad Hakkında
Alıntı:
O kadar karışık soru sormuşşun ki hangi birine cevap verilir bilmiyorum ![]() Archicad için tüm texturleri kullanabilirsin. Eğer 3d ekranda hiçbirşey göremiyor isen muhtemelen kamera görüntüsündesindir. En son lumina tarafından düzenlendi : 27-04-2008 15:24. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
malzeme
archicad 9 da malzeme yaratırken en çok atlanan nokta. doku atarken hangi render motorunu seçtiğin önemli . internal motoru seçersen yaptığın değişikliği o render motorunda render alırsan görürsün. Genellikle ac 9 da lightworks motorunu kullandığımız için malzeme yaratırken "lighworks" u seç. eski ayarlardan yaratırsan da en altta "match with internal engine" seç ki ayarlar aktarılsın.
En son lumina tarafından düzenlendi : 27-04-2008 15:25. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
haklısın özmen sorum çok karışık oldu ama işin içinden çıkamıyorum. yardımın için teşekkürler
En son lumina tarafından düzenlendi : 27-04-2008 15:25. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
mesajina ne kadar erken cevap verdim bilmiyorum ama düşüncemi söylemek istedim max ten sonra en yaygın program autocadtir archicad istanbulda çok yaygın bir program değildir
ben orta derecede kullanıyorum archicadi bana göre kolay ve güzel bir program gene de öğrenmeni tavsiye ederim ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 27-07-2007 02:46. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
autocad gercekten iyi bir program. ben çizimlerimi hep autocadle yapıyorum. ama idecadle archicadi de ögrenmeye çalışıyorum. boş zamanlarımda idecad üzerinde daha çok duruyorum çoğunu çözdüm ama aklıma takılan yerler var işte
![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 27-04-2008 15:25. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ziyaretçi
|
Archicad de planı 3b olarak gördügümüz yerde ileri -geri tuşları çok hızlı gidiyor..
planın etrafinda dönmek istiyorum ama olmuyor..çok ama çok hızlı gidiyor..bunun bir çaresi var mı? çünkü bazı planlarda yavaş hareket ediyor..bazıları çok hızlı En son lumina tarafından düzenlendi : 27-04-2008 15:26. |
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
çizim yüklendikçe üç boyut penceresindeki hareketlenmenin yavaşlaması doğal.
eğer çevirme işlemi sırasında ortada beliren dikdörtgen çerçevenin çok uzağında yani ekran sınırlarına yakın olarak mouse a basarsanız hızlı bir dönüş olur çerçeveye yakın olarak basarsanız daha yavaş döndürürsünüz ileri-geri den kastettiğiniz başka birşeyse daha anlaşılır ifade edebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ziyaretçi
|
Alıntı:
..o dediklerinizi biliyorum ama ilk başladığımda çok hızlı hareketler yapıyor. ekranda beliren çercevenin 5mm uzağına oku getir fırlayıp gidiyor çizim... yani bunun bir ayarı var mı? yoksa boşverin sağol lumina... Archicad in render motoru [light works] / vray kadar kaliteli görüntü vermiyor buda beni sinir ediyor.. sence ne yapabiilirim. . daha gercekci görüntü icin.. En son lumina tarafından düzenlendi : 27-04-2008 15:27. |
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
çok ince ayarlar yapman lazım
deneme yanılma metodu ya da archicad in içindeki help sayfasından lightworks e ait bölümü didikleyerek kavranabilir programın ya da motorun incelikleri bir de başka amaçlarla üretilmiş iki farklı ürünü neden kıyasa tutuyorsunuz ki? render demek illa gerçekliğe mümkün olan en yakın noktada görüntü yaratmak mıdır diye sormak ta olabilir bakış açısını değiştirmek için ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ziyaretçi
|
Alıntı:
![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 27-04-2008 15:28. |
|