|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
evet çok güzel
, ...ide idemimari dedim kimselerden ses çıkmadı şimdi archicad 9.0 da karar kılıyorum ve onu satın alıyorum .1.etken daha önce çalıştığım firmada 6.5 vers. kullanmıştım bana pek yabancı bir program değil, 2 .etken Forum sayfalarından baktığım kadarıyla genelde birçok arkadaş archicad kullanıyor...Umarım artık archicad dediğimde forumda sesimi duyan olur .Ve yine umarım iyi bir tercih yapmışımdır. Ben 3 boyutlu bina çizimleri için archicad renderı yeterli mi onu sormak istiyorum çünkü genelde artlantis kullanılıyor gibi geldi bana...artlantis render şart mı yoksa archicad 9 un renderı ve görüntüleri yeterli mi ....artlantiste daha başka neler yapılabiliyor bunları öğrenmek istiyorum... yorumlarınız benim için çok önemli teşekkürler.. ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 29-06-2008 12:55. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Selam.. öncelikle tebrik ederim.. Doğru bir karar vermişsin... Artlantis programında modelleme yapma şansın yok.. Profesyonel anlamda render, kamera olayını halledebilirsin.. Ben archicad 8.1 kullanıyorum.. Ama render alırken mutlaka artlantis ..Çünkü hem zaman, hem malzeme atama yönünden daha başarılı..Zaten 2 si birbirini tamamlıyor..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
tesekkurler btl ama ben archıcad ı bılıyorum da hıcbır ek programla yanı ne 3dmax ne ekstra render programları ama artlantıste merak ettıgım su sadece render mı yoksa photoshop gıbı renderın uzerıne ek ağac,insan yada farklı malzeme ekleyebılıyormusun ...mesela duvarı gene artlantıste duvar olarak tanıyıp atadıgın malzemeyı degıstırebılıyormusun...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
evet değiştirebilirsin.. Son artlantis sürümünde insan ve ağaçta ekleyebiliyoruz kütüphaneden..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
archicad 9 dan önce artlantis render iyi bir görselleme için vazgeçilmez gibiydi
9 versiyonunda lightworks render dahil edilmiş render motoruna ayarları biraz kurcalayarak iyi performanslı bir makineyle tatminkar sonuçlar alınabilir. lightworks render örneklerine bakarsanız daha kolay karar verebilirsiniz başka bir render motoruna ihtiyacınız olup olmayacağına 9 versiyonu çok köklü görünmese de oldukça ilginç ve yararlı güncellemeler ve inceltmeler içeriyor 6.5 ile kıyaslayınca farkları daha rahat göreceksiniz eminim. artlantis le yapılabilenlere gelince evet photoshop taki gibi ağaç insan ve başka nesneler eklemek mümkün R sürümünden önce bunlar iki boyutlu resimler gibiydi ancak son sürümle archicad den gönderdiğiniz herhangi bir nesneyi artlantis objesine çevirmek ve kendi özel kütüphanesini yaratmak ta mümkün. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
cevaplarınız için cok tesekkürler sanırım önce archicad 9 un yeniliklerine adapte olmalıyım ama artlantiste de yenı 3b lu obje ve materyal eklenmesı ılgımı cektı yeterlı olmadıgını dusundugum renderlarımda artlantisi de deneyebılırım. Pekı bunun dısında archicadle uyumlu calısan bır program var mı örnegın forumda cinema 4d diye bir programdan söz ediyorlar archicad le uyumlu bır program mı bılen varmı??
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
SElamlar;
Eminim bu konuda FGA daha detaylı bilgi verecektir; fakat ben yine de uyumlu olduklarını söyleyebilirim. Hem de çok temiz bir veri aktarımına sahip. Detaylı bilgi için http://www.maxon.net/pages/dyn_files...l_archi_e.html adresini inceleyebilirsin. SEvgiler SSA |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|