|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
|
archicad de istenilen sonucların elde edilmesi icin material ve isik icin ciddi zaman harcamak gerekir...art-lantis eskiden kulandıgım bir render motoru kullanımı zor olmamakla beraber dogru ayarlarla hızlı bir render motorudur... materyal ve isik olaylarını (özellikle dıs renderlar da ) kolaylıkla halledebilirsiniz...ama istediğiniz sonuc gercekcilikse baska programları öneririm... max-vray cinema4d maxwell gibi...
En son lumina tarafından düzenlendi : 30-04-2007 01:11. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
|
selam arkadaşlar ben de archicad 9 kullanıyorum fakat daha çok yeniyim.planı iyi kötü çiziyorum ama duvarlara taş kaplama yapamıyorum.bir de plana ağaç ve insan ekleyip render yaptığımda bunların 3 boyutlu halini göremiyorum.ayrıca internetteki archicad sitelerinden programa malzeme indiremez miyiz.archicad konusunda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
En son lumina tarafından düzenlendi : 30-04-2007 01:12. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yönetici
|
kullandığınız objeler ya 2 boyutludur ya da obje parametrelerinde 3d ya da detailed seçeneği off olarak göründüğünden sadece plan üzerinde görüyorsunuzdur.
duvarlarda ya da diğer yüzeylerde doku görmek için malzeme listesini incelemenizi öneririm options materials altında bazı malzemelerin yanında tarama ve dokusu olduğuna dair işaretler görülmektedir. ya bu malzemeleri seçeceksiniz ya da kendiniz tarifleyeceksiniz. bunun için options-attribute settings içinden materials a girip duplicate material da kendi malzemenizi yaratarak uygun dokuyu (kütüphanede yüklü olmak kaydıyla) atamanız gerekiyor. help menüsünden yararlanmanızı tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ziyaretçi
|
lumina kardesim...Valla o kadar bilgilisin ki hayran kaldim..senin yazdıklarindan bir cok sey ögrendim..Hersey icin Sagol..
![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 30-04-2007 01:13. |
|
|
|
#20 |
|
Yönetici
|
evet biz de aynı fikirdeyiz
lumina bizim forumun archicad uzmanıdır bu vesile ile kendisine bir yönetici olarak bend e teşekkür ederim efendim.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yönetici
|
arkadaşlar
uzmanlık biraz fazla abartılı kaçar ben sadece bildiklerimi aktarıyorum çoğu da standart sayılabilecek bilgiler kullanmadığım ve dert edindiğim o kadar çok hikayesi var ki programın ama şimdi sahte alçakgönüllük yapıyor dersiniz ![]() samimiyim dediklerimde ama sağ olun öyle görüyorsanız |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Forum Üyesi
|
arkadaşım yardımın için çok teşekkürler işime yaradı doğrusu
![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Forum Üyesi
|
peki aranızda idecad bilen varmı archicad kullanmaya başlamadan önce idecad kullanıyordum ama kafama takılan birkaç nokta var çözemiyorum malesef
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Forum Üyesi
|
idecadte çizilen projenin kalitesi nasıl sizce.benim sorunum plan üzerine ağaç insan vs.şeyler yerleştiriyorum.render yaptığımda ağaçları görüyorum ama diğer koyduklarımı göremiyorum bir de kapı üstüne ahşaptan üstü kiremitli sundurma çizmek istiyorum olmuyor.idecadde böyle çizilmiyor mu yoksa ben mi bilmiyorum anlamadım.yardımınızı bekliyorum.teşekkürler
En son lumina tarafından düzenlendi : 30-04-2007 01:13. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|