|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Archicad yeterli mi?
selam arkadaşlar.....
ben çizimlerimi Archicad'le yapıyorum ama bazı durumlarda program yetersiz kalıyor ya da bana öyle geliyor...sizce de Archicad yetersiz mi? ya da bana önerebileceğiniz ek programlar var mı??? En son lumina tarafından düzenlendi : 13-04-2008 01:48. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
ne anlamda yetersiz kaldığını örneklersen daha kolay yardımcı olabilecek çıkabilir.
ayrıca ek programlar var archicad için www.cigrapgh-store.com adresine bakabilirsin mesela |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
yani yapabileceğim şeyler sınırlı gibi. elindeki şeylerle ancak birşeyler yapabiliyorsun. bu da yaptığım tasarımı sınırlıyor.
En son lumina tarafından düzenlendi : 30-07-2007 02:14. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
adres için tesekkür ederim
En son lumina tarafından düzenlendi : 30-04-2007 01:16. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
sınır dediğimiz şey bir yönüyle bilgi ile ilgili.
programın kısıtlarından çok kullanıcının kısıtlarından bahsedilebilir bir noktaya kadar. söz konusu programlar da aslında kendi sınırlarına kolayca erişelecek basitlikte olmuyor. archicad de düşünebildiğiniz, inşa edilebilecek herşeyi yapmak mümkün. toolbox ta yer alan modüller sadece ikonlarının referans verdiği özelliklerin dışında kullanılabiliyor, farketmişsinizdir. ayrıca menuleri incelerseniz mesela mesh aracıyla normal çatı aracı ile yapamayacağınız çatıları üretmek mümkün. mesh-to-roof add-on u var. mesh ile tariflediğiniz geometriler kolayca çatıya dönüştürülebiliyor. ayrıca gdl (graphic desgin language) ile istediğiniz biçimi (çok kolay olmasa da) elde etmek te olası gibi görünüyor takip ettiğim forumlardan. internet üzerinde birçok archicad le ilgili site mevcut. ayrıca tutorial ya da yardım dosyalarını, archicad index leri inceleyerek te sınırlı hissettiğiniz noktalarda açılımlar yakalamak mümkün olabilir. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Ben de archicad kullanıcısıyım kolaylıkları fazla ancak maxdeki gerçekçiliği yakalamak oldukça zor bence. Ayrıca bazı tasarımlarda zorluyor insanı, eğrisel yüzeylerde ve arazi eğimlerinde zaman açısından kayıp bence maxe bir göz at derim.
En son lumina tarafından düzenlendi : 13-04-2008 01:49. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
archicad in asıl derdi gerçeklik simülasyonu üretmek değil. tasarımsal bir simülasyon aracı. tasarım yapmak, geliştirmek ve bunu mimarlığın iletişimsel araçlarına aktarmak üzere oluşturulmuş bir program.
arazi modellemek ise arazi maketi yapma mantığına uygun geliştirilmiş. bunun biraz ötesine geçmek isterseniz architerra add-on u var. eğrisel model üretmek için evet biraz ileri teknik bilgi gerektiriyor, yani her kullanıcının "mıncıklayarak" deneme yapmasına olanak tanımıyor. ancak en son çıkan haberlere göre maxonform eklentisiyle dudak uçuklatacak eğri yüzey işleri de kullanım esnekleiğini arttıracak gibi görünüyor. www.graphisoft.com adresine bakabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
hımm evet haklısınız aslında. Ama iç mekan açısından max de çalışabilmek daha yaratıcı olma imkanını veriyor bence insana. Zaman açısından da daha kullanışlı gibi geldi. Ama tabiiki 3 boyutta düşünülürse böyle, görselleştirme olayı yani. Teknik anlamda düşünürsek yani boyutlandırma ölçülendirmeler vs o zaman archicad derim. Keşke autocadde olduğu gibi archicadde çizilenleri de maxe atabilseydik. Artlantis de gerçi iyi ama maxde alternatif daha fazla.
En son lumina tarafından düzenlendi : 13-04-2008 01:49. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben 1 haftaya kadar archicadin yetersiz olduğunu düşünüyordum fakat biraz araştırma yapınca ne kadar çok secenek olduğunu ve güzel şeyler çıkabildiğini gördüm. evet, render konusunda biraz yetersiz ama onu da artlantisle çok kolay bir şekilde halledebilirsin. luminaya katılıyorum insanın çizerken biraz da düşünmesi gerekiyor bir çok şeyi de düşünerek ortaya çıkarabilirsin ayrıca iki boyut çizimde de büyük kolaylık autocadde saatlerce uğraştığın bir şeyi archicadde çok kısa sürede çıkarabilirsin
En son lumina tarafından düzenlendi : 13-04-2008 01:50. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
archicad i biraz daha iyi "karıştırmanızı" öneririm.
3 boyut penceresi açıkken "save as" diyalog kutusundan autocad dwg olarak kaydederseniz modeli 3d max e aktarabilir hale getirirsiniz. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
archicad den başka program formatlarına gönderebileceğiniz uzantılar:
(3 boyut penceresi aktifken "save as" den ulaşabilirsiniz) photoshop .psd resim formatları .jpeg, .tiff, .tga, .bmp, .png, .pict, quicktime .qtif autocad .dxf, .dwg artlantis render .atl, .opt wavefront .obj 3d studio .3ds piranesi .epx electric image .fact vrml .wrl lightscape .lp .sgi |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkürler 3ds max formatında kaydedip açtım.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|