|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Allplan mı? Archicad mi?
herkese meraba
bikaç gün içinde büroya modelleme için bi program alıyoruz. allplan in çok kullanışlı olduğunu duydum.3d ye göre kullanımının daha kolay olduğu söyleniyo. fakat sanırım archicad daha yaygın. bu programların hepsini kullanan, fikir verebilecek birini tanımıyorum. hangisini tercih etmeliyim? farkları nelerdir? teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba Ceren,
Ben su an archicad kullanıyorum gayet de memnunum. ama ikisi arasında bir kıyaslama yapmak istiyorsan ofisinize gelip demo yapmalarını isteyin. En doğru kararı ikisini de gördükten sonra verirsiniz bence... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
evet
demo en iyisi Hem FGA mimarlık buraları takip eder hemen gelir ilgilenirler hatta programı alırsanız bedava kurs murd bir şeyler vardı umarım yanlış hatırlamıyorum archicad satıcılarını da büronuza çağırın hemen demo yaparlar kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
allplan aldık. bakalım artık, kullandıktan sonra ben yazarım yorumumu
![]() cevaplara teşekkürler |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
hayırlı olsun programınız bence architectural desktop 2005 çok güzel hele vız render'da görüntüleri alınca daha güzel oluyor
![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
SORU: ARCHITECTURAL DESKTOP 2005 PROGRAMINDA ÇİZDİĞİM MİMARİ ÇİZİME LANDSCAPE İLE AĞAÇ VE İNSANLAR KOYUYORUM AMA BU DOSYAYI VIZ RENDER'a ATTIĞIM (Link to VIZ Render) ZAMAN ORADA BU NESNELERİ RENDER ETTİĞİMDE BİRER ÜÇGEN OLARAK GÖRÜYORUM ONLARI NASIL GERÇEKTEN BİRER NESNE OLARAK GÖREBİLİRİM? ve KABARTILI YAZILAR YAZMAK İSTİYORUM AMA HİÇ BAİR ŞEKİLDE VIZ RENDER PROGRAMINDA ARCHITECTURAL DESKTOP'TA TEXT İLE YAZDIĞIM YAZILAR GÖZÜKMÜYOR BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.. iyi çalışmalar................... |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba Mimako,
ben Archicad kullanıyorum. Architectural desktop değil. Malesef sorularına cevap veremiyorum Ama diğer arkadaşlar yardımcı olur heralde ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
all plan
mrb ceren,
ofisinizde all planı kullanmasını bilen varmı? yada burdan all plan programını bilen arkadaşlarla bir takım konularda yazışmak istiyorum.. yardımcı olacak arkadaşlarla görüşebilirsem sevinirim. mesela kütüphanemdeki üç boyutlu nesnelerimin sayısını ve çeşidini artırmak istiyorum, nerden bulabilirim? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
hayırlı olsun ceren, allplan kullanım mantığını kavradığın andan itibaren çok kolay. zaten bütün komutlar bir kaç temel mantıkla çalışıyor. O mantıklar bir defa oturdumu zaten başka türlü çözmeye gerek duymuyorsun. yeniden hayırlı olsun.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Allplan veya Archicad
Merhabalar bu iki programı da kullanmış arkadaşlar (en azından incelemiş olanlar)izlenimlerini eksikgördükleri yönleri anlatırsa çok faydalı olacaktır. Önceden belirlenmiş bir kurgu üzereinden yapılmış demoların çok faydalı olduğunu düşünmüyorum.programlar temelde aynı özellikteler olmakta zorundalar .(3 boyutlu çalışma, hızlı ölçülendirme,metraj çıkarma gibi).ama projelendirme aşamasında bir çok farklı talep oluşuyor bunlara program nasıl cevap veriyor?(Spiral rampa,yatay ya da düşey de duvar çizme-modelleme- vs...)sanırım programın gücünü bunlar oluşturuyor....
Herkese mutlu çalışmalar..... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Selam,
Ben bir archicad kullanıcısı olarak sorularınızın sadece archicadle ilgili olan bölümüne cevap verebileceğim. spiral rampa için kullanabileceğiniz parametrik objeler mevcut. bunun yanında biraz daha farklı şekillerde rampalar için 2 metot daha var. bunlar rampa yapımı komutu ve istediğiniz şekli verebileceğiniz arazi elemanını rampaya çevirmek. bu üçünü kullanarak istediğiniz her türdeki rampayı çözebilirsiniz. Yatay ya da düşeyde duvar çizmekten neyi kastettiğinizi tam anlayamadım ama eger eğrisel duvarları ve açılı duvarları kastediyorsanız ikisi de mümkün. Bunların yanında programın çatı çözümlerini ve çatı konstrüksiyonunu otomatik yapabiliyor olması bence işleri kolaylaştıran diğer şeyler. Bir de bizim programı almamızda en etkili olan faktörlerden biri 90 gün geri alım garantisi vermeleriydi. Diğer programlarda yok malesef. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba bir önceki mesajımda sormak istediğim bu iki programı ya da diğer mimari programıları kullanan arkadaşların ,kullandıkları veya bildikleri programlarda neleri rahat neleri zor çizdikleri,sevdikleri veya sevmedikleri özellikleri dökmeleriydi.Böylece bu günlerde bu yazılımlara milyarlar ve zaman yatıracak olanlar için firma reklamlarının dışında bir bilgi kaynağı oluşur.ayrıca bu tip programları inceleyen site ya da dergi isimleri bilenler de bunları paylaşırsa sevinirim....
İyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
selam FZT
tatildeydim, geç bi cevap oldu, kusura bakma. büroda allplan bilen yok. bi arkadaşıma sordum ama cevap alamadım. yakında eğitime gidiyorum, o zaman yazarım. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
iyi karar hayırlı olsun. herşey para değil ama inşallah programa verdiğin paranın 1000 katını çıkartacak projelere imza atarsın yok 1000 çok oldu ucuz bir program deil bu 100 olsun 100 ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
allplan derim. kullanımı çok pratik. iki boyutlu düzlem kolaylığında üç boyutlu elde edilebilmesi en iyi özelliği. çizim anında verdiğiniz özellikler dahasonra kullanabileceğiniz bir sürü veriye kendiliğinden dönüşüyor. archicad de kullandım ama adapte sürem allplana göre çok uzun sürdü ve çok zaman kaybettim. aynı anda hemteknik resim çizimselliği hem de üç boyut görselliği almak biraz zor archicadde. bana göre mimari yazılım programlarında önemli bir konu da hizmet. yazılım firmalarının programın kullanıcı ile ilşkisini verimlileştirmede sağladığı kolaylıklar ve hizmetler. program alırken buna da dikkat etmek gerekir. manavdan domates almadığımızı düşünürsek önemi kendiliğinden oluşur. bazı kişilerin burada (elbette yazılacak sorulacak) programları ile ilgili konuları soruları burada cevaplamaya çalıştıklarını görüyorum. bunu öncelikle yazılım firması ile çözmeleri daha uygun olacaktır.
kolaylıklar dilerim ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|