|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
archicad'den 3dmax'e atmak
Merhaba arkadaşlar, archicad'de çizdiğimiz bir 3 boyutlu çizimi 3dmax'e atıp render alabilmemiz münkün mü acaba? Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlarımın yardımlarinı bekliyorum...
En son arctih tarafından düzenlendi : 08-03-2005 20:08. Silinme nedeni: imla hatası |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
archicad de perspektif penceresi aktifken save as 3ds seçeneğini kullanırsanız projenizi max e transfer edebilirsiniz
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dediğinizi yaptım..
Archicad9.0 ve max 7.0 kullanıyorum fakat sizin soylediginiz sekilde yaptıgımda max bu bir max dosyası degildir gibisinden bir hata veriyor. bu konuyu biraz daha acıp bizleri bilgilendirirseniz veya bu konuda bilgi alabilecegim bir kaynak onerirseniz memnun olurum.. iyi gunler.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
3d max kullanıcısı değilim. sadece bildiğim kadarıyla max programı 3ds uzantısını okuyabiliyordu. max in arayüzünü bilmediğim için kesin birşey söylemem zor ancak tahminen "open" işe yaramıyorsa menülerin bir yerlerinde "import" gibi bir komut olabilir. bir de öyle deneyin.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Üyesi
|
Archicadden 3ds max e
Alıntı:
![]() kolay gelsin. www.archicadveartlantis.cjb.net |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Sevgi ve saygılarımla.. Not:Verdiginiz adrese ne yazıkki giremedim,sayfa goruntulenemiyor..Bilgilerinize.. En son sanerepla tarafından düzenlendi : 08-09-2006 15:35. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
zoom problemi
merhabalar,
ben de archicad 11TR 'de yaptığım bir modeli 3dmax 9.0'a import etmeya çalışıyorum. Dosyayı açmakta herhangi bir sorun yaşamadım. 3dmax'e attıktan sonra kamera ve ışıkları da sildim fakat karşıma başka bir problem çıkıyor: -3dmax'te modele zoom yaptığım zaman belli bir mesafeden sonra, model bakış açıma paralel bir şekilde kesit görüntüsüne giriyor. -Bu problemi archicad'teki modeli hem .3ds hem de .dwg uzantılı olarak kaydedip 3dmax'e import ettiğimde de yaşadım. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
evet ben de aynı şekilde archicad den 3ds uzantılı kaydettim ve max 8 açtım ancak modele belli bir miktardan fazla yaklaşamadım yardımcı olur musunuz
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sanırım format dönüşümü sırasında ölçeklemelerde sıkıntı yaşanıyor. Dönüştürürken çıkan ekranlardaki bu değerle oynamak, biraz "dene-yanıl" yapmak işi çözebilir.
Kolay gelsin.
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben export ederken material seçeneğini seçip 7 harf üzerinden grupla'yı işaretliyorum.Scale kısmınıda mm yapıp 1000 yazıyorum.Max ta çalışmayı açıyorum ve archicad'den gelen kamerayı siliyorum.Saygılarımla...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|