|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Archicad wireframe görüntü kartı tavsiyesi ?
Merhaba arkadaşlar. Tam bir archicad tutkunu olarak çok istediğim bir özelliği nasıl aktif hale getirebileceğimi merak ediyorum. Powercolor Radeon 9800 Pro ekran kartı kullaniyorum son driverlerini yuklemiş olmama ragmen pek memnun degilim bilgisayarin konfigürasyonu her ne kadar özen göstersem de tam bir kaos oldu benim için,
p4 2.8 prescott Hypertreading fsb 800 asus p4800 se (aman diyim tam bir hayal kırıklığı) 1 gb 400 mhz dual ddr olsun diye 2 adet ram 120 gb sata ve hala archicad tam istedigim gibi degil kullandığım versiyon 8.1 ama yakında 9 a gececegim. özellikle sormak istedigim 3d penceresinde wireframe kutusunun gri (kullanım dışı) gözükmesi...bunu ancak internal render la saglayabiliyorum ki omur biter o render bitmes acaba radeon yerine nvidia quadro gibi bir kart kullansaydım o kutu acılır ve renderları internal degil de kart uzerinden yapar mıydı ??? bir de kullandıgım kart neticede bir game kart tabi ki ustelik hic oyun tutkunu olmadıgım halde yanlıs bilgiler uzerine en iyi game karti alayım en iyi cizimi o yapar gibi bir yanılgıya kapılıp tabi ki biraz da fiyat performans acısından düşündüğüm için bir hata yaptım sanıryorum. ama bu game kartlarının da cesitli modifiyelerle (driver gibi mesela ) iyi bir cizim kartına bir profi kartına dönüşebilecegine bir yerde rastlamıştım mesela müzikle uğraşanların ses kartlarında bu gibi durumlar mevcut bir creative karti farklı drv lar kullanarak profesyonel gibi bir studio kartına donusturmeniz kısmi de olsa münkün olabiliyor. (aslında müzisyenim bu arada ama mimarlık yapıyorum diyebilirim en azından archicad te herseye yakın cizebiliyorum ve cok seviyorum archicad 'i:-) (gdl object yaratımı, çok katlı kültür merkezleri sinema salonları vs, profesyonel olarak cizdim:-))bu konuda bana fikir verebilecek dostlar varsa cok sevinirim yani ati radeon u atayım da nvidia quadro alayım mı yoksa modifiyelerle biraz ugrasayım mı bildiğiniz siteler varsa cok sevinirim tavsiyelerinize ihtiyacım var yeni uye oldum burası cok sevdigim bi site hatta archicad cizimlerimi bu forumlardan okuyup ogrenerek yaptım da desem yalan olmaz. herkese sevgiler saygılar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
acaba radeon yerine nvidia quadro gibi bir kart kullansaydım o kutu acılır ve renderları internal degil de kart uzerinden yapar mıydı ???
ekran kartınla alakalı olduğunu sanmıyorum.öyleki quadro nv kullanıyorum.başka bir yolu varsa ben de bilmek isterim. 9,0 makineni yavaşlatabilir dene ve gör derim.şahsen ben de öyle oldu.6,0 dan beri kullanıyorum ve 8,1 uygundur derim.ancak 9,0 da gelişmiş render motoru mevcut malum.
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
peki internal render dışında kart uzerinden wireframe perspektif yapmanın bir yolu yok mu?
yani rendersız perspektiflere de kimse ihtiyaç duymuyor mu? 8.1 de internal render degil de opengl seçersen o kutucuk işlevsiz gri hal alıyor bilen varsa herkese danışmak istiyorum bir de onceki msj la ilgili nv quadro dan memnun musunuz tavsiye eder misiniz? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
görüntü kartınla bir alakası olmayabilir aynı sorunu bende yaşamıştım
imajdan 3d engine and mode a gelip open gl yaparsan daha kısa sürede alır bence archicad 9a geçme 10 dakika açmasını bekliyosun 6,5ta scroll mouse olsa çok iyi bir versiyon ama şimdilik 8,1 en iyisi fakat 9da üçüncü boyutta kolaylıklar sağlıyor mesela içinde dolaşım olayını çok hızlandırmışlar görüntü de çok temiz olmuş işine hangisi geliyorsa seç birini kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
bu arada yanlış yazmışım arkadaşlar kasdettiğim wireframe değil hiddenline yapmak olacaktı dediğin gibi orayı opengl yaparsam kart uzerinden yapması lzm ama hiddenline kutusu birtek internal render da acık gorunuyor acaba icinde hardware destegi olan profi kartlarda bu ozellik aktif hale gelir mi? bu ozelligi hidden line yani rendersız perspektif almak icin internal dısında karta yaptırabılecegim bir ayar yok mu istiyorum ki yani hem dedigin menude opengl secili olsun hem de o ortadaki kutu olan hiddenline kullanılsın.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
maalesef o dediğin olmuyomuş archicad dersi veren birine de sordum... ama çok lazım olmayan şeyleri kapatıp(içteki duvarlar mesela...) öyle alabilirsin yanlızca çünkü bilgisayarında gayet ii ama yinede yavaşsa yapıcak bişey yok benim bildiğim kadarıyla kolay gelsin
ama bence bir bilgisayarcıya danış belki de konfigürasyonunda uyumsuz öğeler vardır |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
bir de onceki msj la ilgili nv quadro dan memnun musunuz tavsiye eder misiniz?
radeon pro serisini hiç kullanmadım.yani eski bir quadro benimki.memnun sayılırım ancak quadroyu veya alternatifini tavsiye edecek bilgim yok.ancak hidden line perspektif alabilmenin kartla çözüleceğini sanmıyorum.opengl değil de internal üzerinden alacaksınız renderınızı.konfigürasyonunuz çokta zorlanmaz gibi görünüyor.bir de bazı render efektleri var---z buffer---sketch---vs...eski versiyonlarda ve 9,0da farklı render efektleri var.belki bu efektler plug-in mantığı ile zenginleştirilebilir ve belki hidden line efekti eklenebilir.araştırmak lazım.ufak da olsa bir ihtimal yani.
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler arkadaslar. archicad 9 ile istediklerimi yaptım. evet biraz zorluyor ama 3d max e bile artık hacet kalmıyor nerdeyse archicad 9 u gordukten sonra lightworks render efektleri yansimalar tek kelimeyle muhtesem.herkese sevgiler.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|