|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
gdl yardım ?
Archicad de obje oluşturmakla ilgili bir haftadır taramaktayım forumu.
Save As Object yönteminin birçok durumda yetersiz kaldığı herkezce malum. Gdl yapalım.. ama nasıl yapcaz biyerden başlamak lağzım ? Bilen birilerinin en basitinden bir örneği döküman olarak hazırlayıp paylaşmasını rica ediyorum. (Mesela üstü kesik bir piramiti gdl ile nasıl hazırlarız ? ) Birçok kişinin çok işine yarayacağını tahmin ediyorum. ( Formu takip ettiğim kadarıyla bu işi yaparsa lumina yapar gibi geliyo ) Şimdiden teşekür ediyorum |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Malesef, sıfırdan gdl olarak obje kodu yazacak kadar ilgilenme imkanım olmadı.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekür ederim kedi arkadaşım tam olarak aradağım şey bu sanırım.
bundan sonrası bana kalmış tabi. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu benim ve belki de çok kişi için zahmetli , zaman alıcı ve gerekliliği sorgulanabilecek bir iş.Archicad , 3 boyutlu dwg dosyalarını açabiliyor ve bunu gsm formatında kütüphaneye kaydedebiliyor.Bu noktada daha kolay çözümler arayanlar için konu, bu 3 boyutlu cisimlerin autocadde nasıl oluşturabileceği bilgisine kalıyor.Nasıl yapılabileceği bilgisine haiz olanlar basitçe nasıl yapılacağından bahsederlerse sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
File menüsünde libraries and objects altından open object komutuyla dwg objenizi çağırım kaydedin. Yalnız sembol gösterimi çok karışık olacaktır. Bunun için mutlaka gdl düzenlemesi gerekiyor. Şu an ezberimde yok ama onu da sonra ekleyebilirim.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
|
gdl
Alıntı:
Örneğin bir küpü GDL olarak yazma 1-2 satır olurken, başka bir programdan alıp,GDL e çevirmek bazen 10, objelerde 100 lerce satır olabiliyor. O yüzden Arcicad'in kendi kütüphanesindeki koltuklar 50-100 KB iken 3DS den basit bir koltuk alırsak 500 KB olabiliyor. Büyük projelerde Archicad ağır gibi gözüksede ,(tahmini olarak söylüyorum) aynı projeyi diğer 3D mimari yazılımlarda çizildiği zaman daha zorlanacağını zannediyorum.GDL sayesinde Archicad'in büyük avantajı var. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
gdl
çok karışık bir konu bu archicad de yapsan daha kolay olur veya yardımcı add-ons ları kulanarak yaparsanız daha çabuk sonuca ulaşırsınız
kolaygelsin |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| gdl, obje |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|