|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba arkadaşlar çok uğraşıpta yapamadığım "Archicad ile özel merdiven yaratmak" özelliğini detaylı bir şekilde anlatan olursa çok sevinirim. Archicad in help bölümünede baktım fakat bi türlü beceremedim, acaba poliline ile döşeme çizilip içimi taranıyor yoksa çizgiler ile oluşturulan bir bölgemi taranıyor yardımcı olursanız sevinirim aşağıda bir resmi bulunmaktadır.
![]() ![]() ![]() Ayrıca bir sorum dahada olacak yaylarla oluşturduğumuz bir duvarın yay uzunluğunu ölçebiliyormuyuz? teşekkürler...
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Forumu aratırsanız cevabını bulabilirsiniz.
Ölçülendirme aracı ayarlarından yay ölçümü seçeneğini seçerseniz ölçülendirebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkürler hocam yay ölçülendirme gözümden kaçmış seçenekleri göremiyordum
fakat forumda stair maker ile ilgili Archicad'de merdiven çizimi bu link var ne yazıkki tam olarak anlayamadım kafamda şöyle bir soru var poliline nın içini mi tarayacağız, yoksa döşeme oluşturup yüzeyinimi tarayacağız bilgilendirirseniz çok sevinirim...
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Direk desen olarak çizin.
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
İşlemi tarama üzerinden yapacağınızdan, taramayı istediğiniz şekilde elde edebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
inanın hala başaramadım bir yerde yanlışlık yapıyorum ama nedir çözemedim.
desen çizme aracını seçiyorum ve merdivenin olması gereken plan şeklini çiziyorum ardından içine başlangıcından sonuna kadar merdivenin çıkış hattını belirten çizgiyi seçiyorum sonrasında bir ucunu secip stair maker ile açtığımda yinede özel merdiven seçeneği aktif olmuyor...!
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Taramayı da seçiyorsunuz değil mi? Doğrudan Stairmaker'dan çalıştıramazsınız zaten. Create Stair Using Selection opsiyonunu kullanmanız gerek.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
hocam şimdi yaptığım yolu sizlere anlatayım yanlışı nerdeyse yazarsanız sevinirim. ilk olarak -DESEN aracı ile bir merdivenin dış kontürlerini oluşturuyorum. -oluşturduğum desen şekline birde ortasındangeçecek şekilde bir ucundan diğerine çizgi çiziyorum (çıkış hattını) -sonra merdivenin cıkış hattı olması istediğim yeri, desenin yarısını seçiyorum ![]() sonrasında stair makerı açtığımda özel merdiven seçimi ibaresinin hala inaktif olduğunu görüyorum...
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Özel merdiven sadece dediğim araç vasıtasıyla aktif hale gelebilir. Türkçe versiyonuna nasıl çevirdiler bilmiyorum, tahminen seçimden merdiven yarat gibi birşey. Bu eklentiyi yardım menüsünden "goodies" anlamına gelecek bağlantı aracılığıyla indirmeniz gerekiyor.
Yukarıdaki resimde ve mesajınızda anlamadığım "desenin yarısını seçmek"; size nasıl bir geometri gerekiyorsa onu tanımlayacaksınız sadece. Yarısı ne oluyor? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
yani yarısı derken merdivenin çıkış hattı anlamında söylemek istemiştim.
archicad in help bölümüne baktım (F1) fakat ingilizce oluşundan ötürü ne demek istediğini çözemedim doğrusu.
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Türkçe menüsünde Tasarım > Seçimden Merdiven Oluştur olarak geçiyor.
Çizdiğiniz desen ve çizgiyi aynı anda seçip yukarıdaki menüye girerseniz çözüme ulaşırsınız. Ekran görüntüsünde gösterdiğiniz seçim alanını ben de anlayamadım doğrusu. Seçmeniz gereken, çizgi ve desenin tamamıdır. Diğer yandan, çıkış hattının desen kenarlarının tam ortasından gitmesinde hem ArchiCAD'in merdiven dengelemesi adına, hem de mimari estetik adına önemi var, diye düşünüyorum. Bir de hatırlatma, çıkış hattı çizgisi merdivenin başında ve sonunda mutlaka desenin tam kenar çizgisi üzerinde olması şarttır. İyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
compu hocam teşekkürler çok işimi gördü yanıtın için sağol...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|