|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Archicad 10'da organik formlar modellemek
Archicad 10 kullanıyorum. Bir projemde eğrisel yükselen duvarlar, eğrisel çatılar tasarladım. Bu tasarımları Archicad'de modellemenin yolu var mı? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden ilginiz için çok teşekkürler.....
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Görsel örneklemeler eklerseniz daha iyi olabilir.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu tarz yapılar
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Kolay değil. Maxonform adındaki C4D programının azaltılmış hali olan eklenti ile mümkün. Bunun dışında 11 versiyonu ile bazı şeyler zorlanarak, ya da başka programlarla desteklenerek modellenebilir.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Teşekkürler lumina;
Maxonform eklentisine nası ulaşabilirim.İlginiz için çok teşekkürler...Umarım bundan dolayı eskizlerimi değiştirmek zorunda kalmam.
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Graphisoft'un sayfasından bilgi alabilirsiniz:
Graphisoft Home page |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Eğer max kullanabiliyorsanız eğrisel formları max'te modelleyip Archicad'e obje olarak import edebilirsiniz..
|
|
|
#8 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Böyle tasarımları çizebilmek için başka programları öğrenmeye başlayabilirsiniz. Çok da faydalı olur bence. Benim aklıma gelen şu: archicadde modelleyebileceğiniz kadarını modelleyin. Döşemeler gibi. Geri kalan kısmını C4d de veya 3dmax de devam edin.
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Teşerkürler arkadaşlar... Bu zamana hiç böyle bir durumda kalmadım tasarımı modelleyene kadar ugraşcam. Archicadde add_on ve pluginler ile bunu hallederim umarım. Olmazsa diğer programlardan yardım almaya çalışcam. Proje bir yarışma projesi, sonuçlardan sonra forumda sizlerle paylaşmak isterim. İlginiz için çok teşekkürler...
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sn. Lumina maxonform veya 3ds max ile modelleyip archicad'a import ettiğimiz objeler bir bütün olarak geliyor.Aynı zamanda tek bir material alıyor.Bu sorunu nasıl aşıyorsunuz.Bu konuda biraz aydınlatabilir misiniz? Kompleks bir objenin Materyallerini nasıl ayarlıyorsunuz.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Maxonform kullanıcısı değilim, kısa demo pdf lerden anladığım kadarıyla maxonform içinde her bir elemana bağımsız malzeme tanımlaması yapmak gerekiyor sanırım.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Graphisoft maxonform olayını kaldırmış.Yerine cinema 4d plugini koymuş.http://www.graphisoft.com/ftp/download/cinema4d/Cinema4D-INT.exe
http://www.graphisoft.com/ftp/download/cinema4d/Cinema4DPlugin.zip |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Size kestirme önerebilir miyim? SketchUp'tan gelen tüm nesneleri Archicad duvar-çatı-obje taban, vs ayrı ayrı tanımlıyor. Eklentisini Archicad e kurmak yeterli. SU' da maxten aldığı objeleri 3ds de materiallerine göre ayrı ayrı tanıyor. Yazınca uzun gibi ama emin olun üç adımlı çok basit bir işlem. (tabi kurduktan ve bir kere ayarladıktan sonra)
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arkadaşlar ekte verdiğim linklerde maxonform değil bizzat cinema 4d v.10x için addon var.Açıklama gereği duydum saygılarımla...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|