|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Archicad'de kolon
Arkadaşlar Archicad 11'i öğrenmeye çalışıyorum. Kolon menüsünden sadece dairesel ve köşeleri 90 derece açılı kolon yapabildim. Oysa ben binamdaki köşe açılarına uygun olarak kolon köşelerini şekillendirmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Duvar aracında polygon yöntemini kullanabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
aynı şekilde.yardım ederseniz sevinirim.bende yeni öğreniyomda
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
kolon aracı ile kolonlarınızı plana yerleştirin (örneğin; L kolon) planda bu kolonları seçin ve tasarım menüsünden karmaşık profiller <kolonları birleştir ile kolonunuz bir bütün hale gelecektir. Yada profil yöneticisi ile daha özel bir kolon da oluşturabilirsiniz..
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Aslında bu konuda pek çok kişi şöyle davranıyor: Aslında kolon kolon değildir, duvar duvar değildir, döşeme döşeme değildir, hepsi birer 2 boyut veya 3 boyut çizim araçlarıdır. Böyle düşünmenin faydaları da var zararlarıda var tabi. Örneğin kolonu döşemeden çok rahat bir şekilde yapabilirsin ya da duvardan bu sana 3boyutta avantaj sağlarken 2 boyutta dez avantaj sağlıyacaktır ama bu dez avantajları 1-2 çizgiyle ya da Fill yaparak giderebilirsin. Archicadin komutlarını direk amaçları doğrultusunda kullanmak (her ne kada archicad kendini bu konuda sürekli geliştirse de) Projenize sınırlamalar getirmenizi gerektirebilecektir. O yüzden sana tavsiyem döşemenin ve (arkadaşın belirttiği gibi ) duvarın poligon menüsünün sana kazandırabileceklerini iyice bir araştır.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Cenkmiri ye katılıyorum kolonu duvardan duvarı döşemeden hatta döşemeyi araziden yapabilirsiniz archicad te bu tercihler tamamen kullanıcıya ait kısacası sen ne yaparsan o oluyor. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Evet haklısınız poligon duvar ilede kolonu oluşturmanız mümkün fakat kesitlerde cephelerde metrajlarda ve özellikle katman setlerinde zaman zaman problem oluşabilir tüm elemanları kendi komutları ile çizmekte fayda var diye düşünüyorum...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|