|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Archicad de rölyef etkisi verilebiliyor mu?
Yaptığım bir çizimi ve ya atadığım bir malzemeye kabartma etkisi verebilirmiyim?Archicad10 kullanıyorum.
![]()
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu soruya bir cevap yokmu?
![]() İlave olarak cephede çıkıntı (ör:söve gibi) nasıl yapılabilir? Tecrübeli arkadaşlar umarım bu konuya cevap verir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
selam.
ilk sorunun cevabı için belki biraz daha açıklama yaparsanız yardımcı olabilirim ama söve yapmanın birkaç yolunu biliyorum; -pencere sövesi yapmak istiyorsanız pencere ayarlarındaki pervaz ve denizlik boyutlarını kurcalayarak oldukça esnek bir söve elde edebilirsiniz, öyleki bu sövenin kenar ölçülerini birbirlerinden bağımsız olarak değiştirebilirsiniz.. -profil menager yolunu deneyebilirsiniz, kapı- pencere sövesi dışındaki duvar kabartmaları ve motifleri bu şekilde oluşturabilirsiniz. Ama bu yolu pencerede denemenizi tavsiye etmem, zira boyutları ile oynamak zor olur, çünkü pencereden bağımsız çalışır. -Bir de kütüphanede süslü bir söve var, onu pencerelerinize yapıştırabilirsiniz.. kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
İlk soruyu biraz açayım: Örneğin bir cephe çalışması yaparken pencere dışında düşeyde veya yatayda kabartma şeritler kullanmak istediğimizde bunu nasıl yapabiliriz. aşağıdaki linkte yer alan resimlerdeki gibi ![]() ![]() Birde yine aşağıdaki asma tavan gibi ![]() Resimler aşağıdaki konudan alınmıştır: Mersin'de 2 blok apartman |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Derzler için pencerelerden niş nesnesini kullanmak, kabartmalar içinse döşeme ya da duvar dan ince profiller çizmek yeterli olacaktır. Bir başka ihtimal, derzler için ince bir grid oluşturup solid element operations ile yüzeyden eksiltmek.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Sanırım yolun başında olduğum ve archicad öğrenci sürümü ile öğrenmeye çalıştığım için biraz zorlanmaktayım. O yüzden açıklamalarınızı tam anlamamakla birlikde bir fikir edinmiş oldum.Açıklamalarınızı inceleyip denemeye çalışacağım. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arkadaşlar ben bunu demek istememiştim. Benim sorduğum mesela bir resmi döşemeye atayıp bir komutla o resmi döşemede kabartma olarak yapabilir miyim? Yazdıklarınız için sağolun ama sanırsam benim dediğim archicad de yapılmıyor...
Gerçeğin dağlarına umutsuzlukla çıkılmaz...... En son lumina tarafından düzenlendi : 10-08-2008 22:17. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
2 Boyutlu bir resmi , görselleştirme programlarının 3 boyuta çevrilebileceğini sanmıyorum.Archicadde nesneyi 2 boyutlu olarak çizebilir, arazi aracı ile kotları ayarlayarak 3 boyuta dönüştürebilirsiniz.Eğer nesne yatayda kullanılmayacak ise autocade export ederek istenilen açıya getirebilir , tekrar import ederek gsm olarak saklayabiliriz.Yalnız bu işlemi gören objeler planda gözükmüyorlar.Sahnedeki konumunu perspektif penceresinde ayarlamanız gerekiyor.Bir diğer husus import-export işlemine tabi tutulmuş nesne tek renkli oluyor.(gdl bilginiz yoksa)Eğer birden fazla dokulu olma zorunluluğu varsa nesne bölümlerini parça parça da yapabilirsiniz.Renderi eğer artlantiste alıyorsanız tek renkli objelerin farklı yüzlerine farklı dokular atanabildiğini de hatırlatmak isterim.
İyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Malzeme ayarlarında, preview ayarınızı lightworks rendering e getirin. Displacement ayarlarını kurcalayın. Mevcut malzemelerden, örneğin taş duvar, dokularla ilgili ayaları inceleyip biraz kurcalayarak belki istediğinize yakın sonuçlar elde edebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhabalar .. Dediğinizi yapıyorum malzeme penceresinde dokulu görünüyor ama efektleri 3 boyutta göstermiyor.Orjinal atadığım malzeme olarak gösteriyor.Neyi eksik yapıyorum acaba????
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
evet başardım oluyomuş .....sevmeye başladım ben bu programı
![]() ..teşekkürler arkadaşlar..![]() ![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|